Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL anunță câte sute de milioane de lei vor curge la bugetul de stat după schimbarea legislației pe jocuri de noroc

Twitter
jocuri de noroc pacanele

PNL a transmis, sâmbătă, că modul în care funcţionează piaţa jocurilor de noroc se va schimba fundamental, după aplicarea normelor prevăzute în ordonanţa aprobată de Guvern. Contribuţiile plătite de firmele din domeniu vor aduce bugetului de stat un plus de 132 milioane lei pentru restul anului în curs şi 450 milioane lei pentru întreg anul următor.

”Modul în care funcţionează piaţa jocurilor de noroc se va schimba fundamental, după aplicarea normelor cuprinse în reforma propusă de Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Marcel Boloş. Contribuţiile care vor fi plătite de companiile din acest domeniu vor fi majorate, urmând să aducă bugetului de stat un plus de 132 milioane lei pentru restul anului în curs şi 450 milioane lei pentru întreg anul următor”, a transmis, sâmbătă, PNL; într-un comunicat de presă postat pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit liberalilor, cu 30% din aceşti bani se vor finanţa programe de prevenţie şi tratare a dependenţei.

”Ca noutate legislativă, pentru securizarea veniturilor bugetare, companiile din domeniu vor fi obligate la contractarea unei poliţe de asigurare care să garanteze plata taxelor şi a impozitelor datorate. Pentru a putea activa în România, operatorii din această piaţă trebuie să aibă sediul social în ţară şi să se înscrie într-un registru care va fi disponibil online. Astfel, vor fi mai uşor de găsit informaţiile despre operatori, licenţele pe care le deţin şi sediile pentru care au autorizaţie de derularea a acestor activităţi”, a mai transmis PNL:

În plus, se va interzice vânzarea de băuturi alcoolice în incinta sălilor în care se desfăşoară jocurile de noroc.

”Potrivit ministrului de Finanţe Marcel Boloş, această reformă are scopul protejării jucătorilor vulnerabili, a creşterii veniturilor bugetare, dar şi a aducerii de mai multă ordine şi transparenţă în cadrul legal în care funcţionează companiile de jocuri de noroc”m, au mai transmis liberalii.

Executivul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă care reglementează domeniul jocurilor de noroc

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.