Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL anunță un Plan Marshall pentru educație: 1,86 miliarde de euro alocate pentru modernizare şi digitalizare

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Deputatul PNL, Alexandru Muraru, vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie din Camera Deputaţilor, susţine că 1,86 miliarde de euro din cele 31 de miliarde de euro alocate României prin PNRR vor fi utilizate pentru modernizarea şi digitalizarea şcolii româneşti, el precizând că aceste alocări masive de fonduri reprezintă "un Plan Marshall pentru educaţie", informează News.ro.

Alexandru Muraru a afirmat, miercuri, într-un comunicat de presă, că şase la sută din cei 31 de miliarde de euro alocaţi României de Uniunea Europeană prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor fi utilizaţi pentru modernizarea şi digitalizarea şcolii româneşti, adică 1,86 miliarde de euro.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

"PNRR este şansa implementării proiectului România Educată al preşedintelui Klaus Iohannis. Aceşti bani vor fi investiţi în trei piloni de bază: digitalizare (platforme digitale pentru învăţământ online şi digitalizarea întregului sistem şcolar, astfel încât toate datele să fie “la un loc”), dotarea şcolilor româneşti (mobilier şcolar, dotarea laboratoarelor, a bibliotecilor, renovarea corpurilor de clădire, dotarea cu material didactic auxiliar etc.) şi modernizare (să nu mai existe şcoli neautorizate, fără instalaţii sanitare, care nu au ajuns în secolul XXI)”, a detaliat deputatul liberal Alexandru Muraru.

Totodată, Alexandru Muraru consideră că investiţia în educaţie este un obiectiv naţional, el invocând faptul că 700.000 de elevi nu au reuşit să promoveze examenul naţional de Bacalaureat în ultimii şapte ani.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

"Am început să lucrăm la un nou curriculum pentru învăţământul liceal. Este unul din obiectivele strategice ale Ministerului Educaţiei. Însă un alt mijloc prin care putem oferi şansa la educaţie şi împlinire profesională pentru sute de mii de elevi sunt investiţiile în infrastructura de educaţie. De aceea, fondurile europene alocate României prin PNRR au o importanţă colosală, reprezintă un Plan Marshall pentru educaţia românească”, a mai afirmat deputatul Alexandru Muraru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.