Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL Argeş anunţă că se vor căuta soluţiile legale şi constituţionale pentru Vila Florica

PNL

PNL Argeş a anunţat, joi, că va continua să caute soluţii legale şi constituţionale pentru Vila Florica, după ce preşedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituţională a României (CCR) Legea privind achiziţionarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu, situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş, de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

"Astăzi constatăm că preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost obligat să o trimită spre analiză la Curtea Constituţională, constatând că formularea legislativă nu respectă cerinţele constituţionale. Având în vedere această situaţie, ne exprimăm regretul că această clădire - simbol a judeţului Argeş şi a României a ajuns un motiv de joacă pentru oamenii politici din Parlamentul României. Cu toate acestea, nu vom abandona lupta şi vom căuta soluţiile legale şi constituţionale pentru ca Vila Florica să rămână obiectiv cultural de interes în judeţul Argeş", se arată într-un comunicat transmis de PNL Argeş.

Liberalii reamintesc faptul că, prin grupul de consilieri judeţeni, au propus anterior ca ansamblul cultural de la Ştefăneşti să fie achiziţionat de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale în anul Centenarului Marii Uniri, din fondurile aprobate pentru obiective de interes naţional. "Deşi am atras atenţia că demersul privind actul legislativ promovat de PSD nu va fi dus la bun sfârşit, având şi avizul negativ al Ministerului Culturii, liderii PSD s-au lăudat că 'ei au rezolvat problema', însă noi considerăm că au greşit premeditat", se mai menţionează în comunicat.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis joi Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind achiziţionarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu - Florica ('Vila Florica'), situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş, de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Legea supusă controlului de constituţionalitate are ca obiect de reglementare achiziţionarea de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a Ansamblului conacului Brătianu - Florica ('Vila Florica'), situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş, în care funcţionează Centrul de Cultură "Brătianu", cu fonduri de la bugetul de stat. Ministerul este autorizat să realizeze procedura de achiziţie, conform legislaţiei în vigoare. Totodată, se prevede că Centrul de Cultură "Brătianu" îşi va continua activitatea în acest imobil, sub autoritatea CJ Argeş, conform Agerpres.

Potrivit sesizării, ignorând normele de tehnică legislativă, se poate trece la o limitare a dreptului de proprietate, şi, din perspectiva diametral opusă, legea apare ca având un vădit caracter discriminatoriu cu afectarea art. 4 alin. (2) şi art. 16 alin. (1) din Constituţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.