Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, asalt mediatic in stilul PSD

predoiu facebook

Partidul National Liberal isi intensifica eforturile de comunicare dupa modelul PSD. Social-democratii, de cele mai multe ori, mai disciplinati comunicational decat liberalii, au dezvoltat o adevarata practica de a rostogoli mesajele importante ale partidului. De la purtatorul de cuvant, la ministrii si parlamentari, toti asaltau presa cu comunicate si declaratii trase la indigo.

PNL pare sa vrea sa calce pe urmele PSD. La doar cateva minute dupa conferinta de presa comuna a co-presedintilor Alina Gorghiu si Vasile Blaga, prim-vicepresedintele Catalin Predoiu a transmis, printr-un canal propriu de comunicare, nu prin cel al partidului, un mesaj in aceeasi linie cu cel al celor doi lideri PNL.

Criticile curg la adresa lui Victor Ponta si Liviu Dragnea, mai ales in privinta rectificarii bugetare.

Comunicatul lui Predoiu nu este singurul. PNL a mai transmis unul in care este reluat practic discursul Alinei Gorghiu din conferinta in care cheama partidele politice parlamentare la consultari.

"Rectificarea bugetară propusă de Guvernul PSD este modalitatea prin care Ponta încearcă să supraviețuiască politic: deficit și tăierea marilor investiții în schimbul susținerii baronilor PSD.

Bugetul țării a devenit pușculița PSD. Este prima rectificare de după 1990 care se aproba întâi la partid și abia apoi la Guvern. La fel făcea și Năstase când decidea la partid cui să i se deschidă dosare penale.

Rectificarea nu are viziune, nu îndreaptă resursele țării către politici publice importante, acoperă numai necesități politice și promisiuni populiste:

  1. Într-un an în care mediul privat a reușit performanțe nesperate, în ciuda politicilor guvernamentale, și în condiții de creștere economică, Guvernul a decis să mărească cheltuielile de 4 ori mai mult decât veniturile din acest an. Ceea ce se întâmplă în Grecia poate deveni și la noi o realitate;
  2. Creșterea deficitului înainte încă de a aplica măsurile de relaxare fiscală pe care PSD le susține este iresponsabilă și riscă să falimenteze România;
  3. Reducerea bugetului Ministerul Transporturilor este, în fapt, o tăiere a banilor de investiții. Cum cred Ponta și Dragnea că vor veni bani la buget, după relaxarea fiscală propusă, dacă marile investiții publice sunt oprite? Va tipări bani? Ce se va întâmpla cu firmele private care au contractat deja lucrări și au cheltuit din banii proprii? Dar cu angajații acestora?
  4. Guvernul Ponta a dat un șut banilor europeni atunci când a decis să taie banii pentru cofinanțarea proiectelor europene. Ar fi fost bani gratis pentru dezvoltarea României. Ponta, Dragnea și PSD știu, însă, că banii europeni nu pot fi furați sau deturnați. Așa că au decis să deturneze banii românilor în așteptarea alegerilor.
  5. In condițiile geostrategice actuale și având în vedere conflictele din Est, dar si pactul comun al partidelor de a majora bugetul apărării pana in 2017, este de neînțeles de ce Guvernul a micșorat bugetul Ministerului Apărării. Avem angajamente internaționale, în comun cu partenerii noștri, și trebuie sa le respectam. Si, înainte de toate, e vorba de securitatea țării. Nu ne putem juca cu așa ceva.
  6. Investițiile din bugetul de stat în primele șase luni ale anului sunt cu 20% mai mici decât cele din 2014. Iar 2014 a fost cel mai prost an pentru investițiile statului din ultimii nouă ani! Rectificarea continuă și accentuează această tendință.
  7. În raport cu semestru I al anului precedent, cheltuielile de personal au crescut cu 5%. Cum va susține Guvernul aceste cheltuieli pe viitor dacă mărește deficitul și, în același timp, va încasa mai puțin ca urmare a măsurilor de relaxare fiscală?
  8. Chiar in condițiile unei colectări mai bune, nu ar fi trebuit tăiat niciun leu de la Sănătate unde necesarul este cu mult peste bugetul aprobat, iar păstrarea sumelor la Ministerul Sănătății ar fi permis finanțarea mai bună a programelor de sănătate si ar fi fost un semnal ca este un domeniu prioritar în fapte, nu în vorbe.

Dacă rectificarea bugetară va fi adoptată în forma propusă și va fi dublată de măsurile de relaxare fiscală, România riscă să deraieze economic și financiar în anii care vor urma.

Oricine știe să socotească și are responsabilitatea unui buget familial știe că nu poți mări cheltuielile în timp ce veniturile tale scad. Este un drum sigur către faliment și sărăcie. Și este o dovadă de nebunie și iresponsabilitate. Și pentru ce? Pentru că Ponta vrea să se joace de-a prim-ministrul în timp ce îl caută DNA-ul acasă", se arata in comunciatul lui Catalin Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.