Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, atac dur la PSD: 'Proiectul PSD se bate cap în cap cu principiile elementare ale clasificării informațiilor, dar, sigur, clovnii PSD știu mai bine'

orban raetchi

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, liberalul Ovidiu Raețchi, a criticat dur PSD după ce, în Comisia de Apărare, parlamentarii Puterii au votat un proiect de lege prin care refuzul certificatului ORNISS - de acces la informații clasificate - trebuie motivat față de persoana refuzată.

“Fix în sesiune extraordinară, majoritatea PSD și ALDE din Comisia de Apărare a votat un proiect aberant conform căruia refuzul certificatului ORNISS - de acces la informații clasificate - trebuie motivat față de persoana refuzată. Cu alte cuvinte, SRI sau SIE ar trebui să transmită celor suspectați de spionaj în favoarea unui stat ostil, de exemplu, faptul că nu li se oferă acces la informații clasificate pentru că sunt luați în vizor și supravegheați. Eventual ar trebui să li se devoaleze și rețelele noastre de siguranță națională. Tot ce ar trebui să facă un spion sau un infractor pentru a afla dacă e vizat într-un dosar ar fi să ceară certificatul ORNISS - și ar primi imediat un rezumat al direcțiilor în care e suspectat.

Rareș Bogdan a EXPLODAT după descinderile de la TAROM: 'Exemplul absolut despre cum sa faci zob o companie ultraprofitabilă'

Dintre toate legile inițiate de PSD în materie de siguranță națională, domeniu în care sunt oricum catastrofali, aceasta îmi amintește cel mai mult de Cascadorii Râsului. E imposibil de aplicat, cu certitudine că va fi respinsă de plen sau de CCR. În mod evident, SRI și SIE au spus că nu susțin adoptarea proiectului de lege, care e pur și simplu ilegal, bătându-se cap în cap cu principiile elementare ale clasificării informațiilor, dar, sigur, clovnii PSD știu mai bine”, a scris vicepreședintele Comisiei de Apărare, Ovidiu Raețchi, pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.