DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PNL atacă: PSD să renunțe la încercările de a aduce pe liste condamnați

pn psd pnl

PSD nu se dezice câtuși de puțin de comportamentul toxic pe care îl are de ani de zile și care l-a dus, de fiecare dată, la pierderea alegerilor. A permite unui cetățean condamnat, căruia i-a fost interzis prin sentință judecătorească dreptul de a fi ales, să candideze totuși la o funcție publică, înseamnă a nega efectiv ideea de justiție și stat de drept.

Hillary Clinton, ÎNGRIJORATĂ privind alegerile prezidențiale: Ridică întrebări grave

Recenta scrisoare a Avocatului Poporului în cazul Legii privind alegerile parlamentare ascunde, de fapt, petițiile anonime ale PSD inițiate de persoane apropiate partidului, dar fără notorietate. PSD pune presiune pe Avocatul Poporului în scopul atacării la Curtea Constituțională a legii, chiar dacă în mod rațional nu există vreun motiv pentru acest lucru.

Lia Olguța Vasilescu, în fața judecătorilor: Este bătător la ochi

Legea privind alegerile parlamentare prevede că nu pot candida la aceste alegeri „persoanele cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă sau prin lege” (art.2 alin.6 lit.c din L. 208/2015);

Traian Băsescu, REACȚIE după propunerea lui Dragoș Tudorache la MAI

Dispoziția legală întrunește toate criteriile de constituționalitate fiind aplicat principiul legalității stipulat în art.1 alin.5 din Constituție „În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie” și se traduce prin obligația respectării hotărârilor judecătorești.

De altfel, legea pentru alegerile parlamentare, în forma actuală, este similară cu reglementarea cuprinsă în legea pentru alegerea autorităților publice locale nr.115/2015 care la art.6 alin.2 lit.b dispune că nu pot fi alese „persoanele carora li s-a interzis, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice.”

Prin urmare, alegerile locale s-au desfășurat sub incidența acestei reglementări și nimeni nu a avut nimic de obiectat referitor la restrângerea vreunui drept.

Așadar, solicităm PSD să înceteze presiunile asupra Avocatului Poporului pentru a-l determina să atace la Curtea Constituțională legea privind alegerile parlamentare, în sensul de a fi eliminate interdicțiile de a candida aplicate politicienilor condamnați!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.