Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cedează parțial în fața USR în scandalul privind viza de flotant

www.facebook.com
florin roman

Liderul deputaților PNL Florin Roman a depus un amendament la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care Guvernul intenţionează să-şi angajeze răspunderea în Parlament, cedând astfel parțial în fața cerințelor aleșilor de la USR. Mai exact, Roman a formulat un amendament prin care coboară restricția pentru cetățenii care au viză de flotant de la mai puțin de 90 de zile la 60 de zile pentru a nu putea vota la viitoarele alegeri, au precizat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Mai mult, conform acelorași surse, un amendament asemănător la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin a fost depus și de Andronache Gabriel, deputat PNL, prin care restricția pentru flotanți să fie coborâtă la 45 de zile.

Totul vine în contextul în care USR a depus un amendament la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, potrivit căruia se vrea eliminarea prevederii prin care cetăţenii care au viză de flotant de mai puţin de 90 de zile nu pot vota în localitatea respectivă.

Astfel, USR a solicitat Guvernului Orban eliminarea articolului care prevede că "persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de 90 de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reşedinţa sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile". În prezent, în legea în vigoare, termenul este de 45 de zile.

USR a motivat că o astfel de restricţie nu poate fi justificată de fenomenul turismului electoral, în condiţiile în care sistemul electronic de verificare exclude votul multiplu, iar "principalul efect va fi acela că un număr foarte mare de cetăţeni, studenţi, tineri în general, nu vor putea vota la alegerile locale".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.