Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere anchetă pe tema majorării tarifelor RCA

sigla noua pnl

Deputatul Octavian Popa, liderul PNL Vâlcea, a declarat ca majorarea RCA-ului este nejustificata si institutiile statului trebuie sa demareze o ancheta la nivelul societatilor de asigurare.

'În opinia mea, Consiliul Concurentei trebuie sa se autosesizeze cu privire la posibilitatea existentei unei întelegeri între asiguratori, în conditiile în care se vorbeste ca toate societatile din domeniu vor aplica aceleasi cote de majorare a RCA-ului. Trebuie, de asemenea, verificata si ipoteza ca aceste societati de asigurare sa nu aiba o întelegere cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, pentru ca aceasta situatie ar fi de o gravitate deosebita', a afirmat deputatul tulcean, pentru AGERPRES.
În opinia acestuia, sistemul de asigurari din România trebuie regândit în conformitate cu normele europene care protejeaza drepturile pagubitilor.
'Criteriile care stau la baza majorarii RCA-ului sunt incorecte si lipsite de sens, pentru ca un tânar de 27 de ani care este agent de vânzari poate sa aiba o experienta de sofer cu mult mai mare decât a unei persoane în vârsta care tocmai si-a luat permisul. Cred ca majorarile aplicate afecteaza tocmai categoria de tineri activi care trebuie stimulata. Întregul sistem de asigurari trebuie regândit conform normelor europene si sa aiba la baza criterii corecte, nu aleatorii', a mai spus parlamentarul tulcean.
Deputatul Popa a pledat totodata pentru stabilirea unor criterii care au la baza numarul evenimentelor rutiere în care este implicat un conducator auto, nu vârsta conducatorilor auto.
'Am obtinut, marti, în timpul unei sedinte a grupului parlamentar un vot pentru sustinerea propunerii de anulare a taxei de timbru, cunoscuta soferilor si ca taxa verde, si cred ca daca toata lumea ar plati RCA-ul, românii nu ar mai fi siliti sa suporte aceste noi majorari, iar circulatia pe drumurile publice ar fi tot mai sigura', a mai mentionat deputatul PNL.
Asociatia Societatilor de Service Auto Independente a organizat, marti, un miting în fata Palatului Parlamentului, pentru a protesta fata de comportamentul protectionist pe care Autoritatea de Supraveghere Financiara îl practica fata de companiile de asigurari. Protestul din fata Palatului Parlamentului a fost urmat de un miting la sediul Autoritatii de Supraveghere Financiara.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.