Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere ministrului Apărării să retragă acţiunea în contencios privind prelungirea mandatului generalului N.Ciucă: În caz contrar, se cere demisia lui G. Leș

agerpres.ro
Nicolae Ciuca

Biroul Executiv al PNL solicită oficial ministrului Apărării, Gabriel Leş, să retragă de urgenţă plângerea prealabilă şi acţiunea în contencios împotriva decretului preşedintelui de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării, a declarat, luni, preşedintele partidului, Ludovic Orban, scrie Agerpres

Potrivit acestuia, în caz contrar, premierul Viorica Dăncilă ar trebui să îl demită pe ministru.

"Astăzi am luat o decizie în care solicităm oficial, în numele Biroului Executiv al PNL, ministrului Apărării să retragă de urgenţă plângerea prealabilă şi acţiunea în contencios împotriva decretului preşedintelui României de prelungire cu un an de zile a mandatului generalului Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. Nicăieri, în nicio ţară normală, nu există o asemenea situaţie în care ministrul Apărării să pună la îndoială autoritatea şi legitimitatea comenzii militare, să conteste numirea făcută constituţional şi legal a comandantului militar al Armatei Române. Ministrul Apărării, prin acţiunea pe care a iniţiat-o, riscă să lase Armata Română fără comandant militar. De asemenea, solicităm primului-ministru, în cazul în care ministrul Apărării nu-şi retrage plângerea prealabilă, să propună demiterea din funcţie pentru afectarea gravă a siguranţei naţionale şi a capacităţii de apărare a României", a afirmat Orban, după şedinţa BEx al PNL.

Citeste si Mihai Șora, mesaj la 102 ani: îndeamnă oamenii la protest pentru alegeri anticipate

În opinia sa, "tot ce se întâmplă în zona Apărării este scandalos". "Niciodată nu a existat o asemenea tentativă de politizare agresivă a armatei şi, în general, a zonei Apărării, cum s-a întâmplat în ultima perioadă", a adăugat liderul PNL.

El a amintit că Mihai Dan Chirică, cel care a coordonat acţiunea Jandarmeriei din 10 august 2018, a fost numit secretar de stat la Ministerul Apărării, "creând un precedent care este de neacceptat".

"La ora actuală, nicio achiziţie în domeniul înzestrării militare, care s-a derulat prin procedură competitivă, nu este finalizată, sunt blocate sau întârziate. Mai mult decât atât, s-a întâmplat un lucru absolut aiuristic - şi anume secretarul de stat, responsabil de înzestrare, cu acordul ministrului Apărării, să facă plângere la Parchet pe o procedură care este derulată chiar de Ministerul Apărării. Asta este curată nebunie. Nu s-a mai întâmplat nicăieri, în nicio ţară. (...) Decizia este foarte simplă - să-l trimită pe domnul Leş acasă", a mai spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.