Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere sesizarea Comisiei de la Veneția pe tema ordonanţelor de modificare a legilor justiţiei

comisia de la venetia

Partidul Naţional Liberal a decis luni, în şedinţa Biroul Executiv, textul scrisorii care va fi trimisă Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru a fi sesizată Comisia de la Veneţia pe tema ordonanţelor de modificare a legilor justiţiei, a anunţat luni preşedintele partidului, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

"Am hotărât astăzi conţinutul scrisorii pe care o vom transmite Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în vederea sesizării Comisiei de la Veneţia privitor la ordonanţele de urgenţă care au fost emise de guvernul Dăncilă. Apelăm la aceeaşi procedură prin care am reuşit sesizarea Comisiei de la Veneţia privitor la modificările la Codul penal şi de procedură penală şi cu privire la modificările la legile justiţiei. Solicităm APCE să sesizeze Comisia de la Veneţia, având în spate o argumentaţie extrem de serioasă, prin care demonstrăm ceea ce este evident - că prin modificările făcute de Guvern prin OUG este călcată în picioare independenţa justiţiei şi practic magistraţii devin victimele unui instrument de represiune politică inventat de Dragnea şi de Tudorel Toader - care este Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi", a declarat Orban la finalul reuniunii.

El a amintit că PNL a înaintat un proiect de lege referitor la desfiinţarea secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, pe care o califică ca fiind "o ghilotină pregătită împotriva magistraţilor independenţi care au curajul să cerceteze infracţiunile comise de potentaţii zilei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.