Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL dă atacul la Curtea Constituțională: Valer Dorneanu încalcă Constituția

Inquam Photos / Octav Ganea
ccr curtea constitutionala Inquam

Deputatul PNL,Florin Roman, i-a solicitat președintelui CCR, Valer Dorneanu, să respecte Constituția, în sensul vacantării mandatului lui Petre Lăzăroiu, „care are 10 ani la CCR”. Conform site-ului CCR, Curtea este alcătuită din 9 judecători, numiţi pentru un mandat de 9, care nu poate fi prelungit.

Citește și: Tăriceanu, trei întâlniri de taină cu Iohannis: se forțează spargerea Coaliției/ZVON

`Curtea Constituțională este prima care ar trebui sa respecte Constituția României! Și nu o respectă. Constituția spune ca mandatul unui judecător nu poate fi mai mare de 9 ani. Valer Dorneanu, care se comporta ca un fidel soldat al PSDragnea, refuză să respecte Constituția și sa vacanteze mandatul lui Petre Lazaroiu, care are 10 ani la CCR. În aceste condiții, întreb și eu: de ce nu respectă Valer Dorneanu Constituția și legile țării, este cumva mai presus de lege? Sunt constituționale deciziile plenului de 9 judecători? Mai este Curtea Constituțională a României sau este Curtea Constituțională a PSD?”, a declarat deputatul PNL, Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Deputatul PNL a afirmat că multe din deciziile CCR „nu sunt decât părtinitoare, în favoarea PSDragnea și în defavoarea poporului”.

„Fără a comenta deciziile cu iz politic ale CCR nu pot să nu constat că la ora actuală criminalii, tâlharii și hoții zburdă în libertate pe străzi și pentru că Legea recursului compensatoriu a fost declarată constituțională de CCR, în urma atacului PNL la curte. Rezultatul: 200 de noi crime, violuri și tâlhaării până acum. Multe din deciziile CCR au dat peste cap întreg sistemul juridic al statului de drept. Este regretabil că în loc să acționeze ca un garant al respectării cu sfințenie a Constituției, multe din deciziile CCR nu sunt decât părtinitoare, în favoarea PSDragnea și în defavoarea poporului român. Depolitizarea acestei instituții trebuie făcută urgent, până când dl Dorneanu nu o compromite total”, a completat liberalul.

Conform site-ului Curții Constituționale a României, CCR este alcătuită din 9 judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit.

Petre Lăzăroiu ocupă din septembrie 2008 funcția de judecător la Curtea Constituțională a României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.