Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL dă ULTIMATUM Guvernului: Se cere construirea unui spital regional de urgență și finalizarea unei autostrăzi

PNL

Organizațiile PNL din regiunea de nord-vest cer Guvernului „să nu își bată joc” de cei 2,7 milioane de cetățeni din zonă și să finanțeze construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, modernizarea unor căi ferate, potrivit mediafax.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

Potrivit unei rezoluții adoptate, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la ședința regională nord-vest a PNL, liberalii solicită și dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în Regiunea de Nord-Vest, dar și susținerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj.

”Prin prezența rezoluție, organizațiile PNL din regiunea de nord-vest solicită Guvernului PSD-ALDE să nu își mai bată joc de cei 2,7 milioane de cetățeni din această regiune și să prioritizeze și să bugeteze, în regim de urgență, obiective precum construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de nord-vest, susținerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj, finalizarea tuturor tronsoanelor de centură, modernizarea căii ferate Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, Satu Mare-Cluj, Bistrița-Cluj”, se arată în rezoluție.

De asemenea, liberalii din regiunea de nord-vest solicită Guvernului realizarea autostrăzii ViaCarpathia, a Autostrăzii Nordului, extinderea și modernizarea aeroporturilor și construirea de domenii schiabile în regiune.

”Guvernarea PSD-ALDE a văduvit unitățile administrativ-teriotoriale, astfel că fondurile care ajungeau cu predictibilitate în bugetele locale acum sunt transferate la bugetul de stat, pentru ca Guvernul să îi poată aloca în diverse zone de interes ale clientelei PSD-ALDE. Aflat într-un război cu autonomia locală și cu descentralizarea, Guvernul PSD-ALDE a dat cea mai mare lovitură comunităților locale și primarilor gospodari, confiscând în acest fel fondurile care erau pregătite pentru finanțarea proiectelor cu scopul creșterii calității vieții cetățenilor”, se menționează în rezoluție.

Organizațiile județene ale PNL din regiunea de nord-vest acuză coaliția PSD-ALDE că lasă fără bani administrația publică locală și, prin urmare, împiedică dezvoltarea eficientă a regiunilor.

La ședință au participat liderii organizațiilor județe PNL din Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj și Satu Mare, dar și președintele PNL, Ludovic Orban, primarul Clujului, Emil Boc, fostul președinte liberal Vasile Blaga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.