Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL defilează cu inculpaţi: Senator trimis în judecată de DIICOT, pus în Comisia de control a SIE

F. P.
PNL siglă

Un senator PNL judecat pentru mai multe infracţiuni, într-un dosar DIICOT, a ajuns în Comisia parlamentară de control a activităţii SIE.

Fost ofiţer de poliţie și participant la petrecerile interlopilor, inclusiv ale liderilor din clanul Duduienilor, senatorul PNL Liviu Voiculescu este inculpat încă din 2013, iar procesul se judecă. Potrivit Libertatea, el a fost trimis în judecată de DIICOT sub acuzația de constituire sau aderare la un grup infracțional organizat, de conflict de interese și de organizarea și desfășurarea de activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc. Înainte de a fi trimis în instanță, Voiculescu, zis „Mamba”, a încercat să influenţeze procurorii şi a dat 43.000 de euro pentru o soluţie favorabilă, susține DIICOT.

Reales în 2020 pe listele PNL, el a ajuns în comisia de control a Serviciului de Informații Externe.

Conform informaţiilor furnizate de senatorul liberal pe Facebook, el a absolvit Academia de Poliţie, iar din 2004 s-a angajat la IJP Olt. În 2008, era inspector de poliţie la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Avea o Dacie veche şi un apartament de 50 de metri pătraţi în Slatina, pentru care făcuse un credit ipotecar pe 30 de ani.  Jurnaliştii de la olt-alert.ro au dezvăluit că, în acea perioadă, poliţistul Liviu Voiculescu petrecea cu interlopii.

În rechizitoriul DIICOT se arată că, în primăvara anului 2009, Leonard Poteraş, administrator al unei săli de jocuri, s-a împrietenit cu Liviu Voiculescu, zis „Mamba”, după ce poliţistul a venit şi i-a controlat documentele firmei. S-au reîntâlnit apoi, iar Poteraş spune că Voiculescu, după ce a realizat câţi bani se câștigă din exploatarea aparatelor de joc de tip „Slot Machine” (n.r. – „păcănele”), i-a mărturisit că ar vrea să-şi facă şi el o astfel de firmă, pe numele soției. Procurorii spun că acela a fost momentul în care poliţistul a ajuns la o înțelegere cu Poteraş: i-a promis că n-o să mai vină în control în sălile lui, dacă îl va ajuta cu afacerea.

Poliţistul Liviu Voiculescu era prieten cu Marian Lazăr, zis Chinezu, un controversat afacerist local care, la rându-i, fusese şi el cercetat de DIICOT în 2011, pentru infracţiuni economice cu fier vechi, scrie realitateaoltului.ro. În decembrie 2012, când poliţistul i s-a plâns că are probleme cu procurorii, Lazăr l-a asigurat că totul ar putea fi rezolvat. Luna următoare, el l-a anunţat pe Voiculescu că trebuie să-i dea 50.000 de euro pentru „cineva la DIICOT, mult mai influent decât procurorul de caz, o persoană peste care procurorul de caz nu poate să treacă şi care îi garantează că nu va fi trimis în judecată”.

Dosarul în care Liviu Voiculescu era acuzat de DIICOT a fost declinat, în februarie 2014, de Curtea de Apel Craiova către Tribunalul Dolj, unde a rămas apoi doi ani în camera preliminară. O parte din dosar a fost disjunsă, iar în decembrie 2017, judecătoarea Luminiţa Udrea a dispus condamnarea cu suspendare a şase inculpaţi şi achitarea celorlalţi cinci inculpaţi, printre care şi Voiculescu.

Între timp, Liviu Voiculescu a intrat în politică. În 2015, şi-a dat demisia din Poliţie şi s-a înscris în PNL, iar un an mai târziu, a devenit primar al comunei Cungrea (Olt). În octombrie 2017, cu două luni înainte de a primi decizia de achitare pe fond, Voiculescu a fost desemnat preşedinte interimar al PNL Olt.

În septembrie anul trecut, el a candidat la Primăria Slatina, dar a pierdut alegerile, iar o lună mai târziu şi-a depus candidatura la Senat, în fruntea listei PNL Olt, şi a fost ales.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.