Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, despre cazul Nicolescu: Deși o facem cu inima grea, votăm pentru solicitarea justiției

ludovic orban

Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri ca, desi cererea justitiei în cazul deputatului Theodor Nicolescu este 'excesiva', liberalii vor vota în favoarea acesteia, mentionând ca în cazul în care va fi respinsa acesta va fi rezultatul votului majoritatii.

'Cred în nevinovatia domnului Theodor Nicolescu, asa cum cred ca orice cetatean român care este devotat principiilor democratice, mecanismelor care stau la baza functionarii democratice, trebuie sa creada despre orice cetatean pâna în momentul în apare o hotarâre judecatoreasca definitiva', a spus Orban în plenul Camerei Deputatilor.

El a sustinut ca activitatea în Comisia juridica a lui Theodor Nicolescu, în calitate de vicepresedinte, a fost exemplara, aratând ca acesta a fost un parlamentar extrem de serios, care a stat la baza multor propuneri legislative si initiative de revizuire a Constitutiei.

'Ca om, Theodor Nicolescu este un om corect, un om extrem de apropiat si un foarte bun coleg al nostru. Cu toate acestea, desi consider ca este o cerere excesiva, grupul PNL ramâne consecvent pozitiei sale si anume aceea de a nu împiedica în Parlament în niciun fel înfaptuirea justitiei. Cred ca nu noi ca parlamentari suntem aceea care sa decidem daca începe sau nu începe urmarirea penala împotriva unui coleg, daca urmeaza sa fie efectuata o perchezitie, retinere sau o arestare', a spus Orban.

Liderul deputatilor liberali a precizat ca un vot în favoarea cererii justitiei nu înseamna un vot în favoarea vinovatiei unui coleg, subliniind ca judecatorii vor decide în ultima instanta.

'Astazi, a respinge solicitarile justitiei nu face altceva decât sa creeze un prejudiciu României în pozitia sa la nivelul UE, Parlamentului ca institutie, noua ca parlamentari, ca indivizi care suntem reprezentanti ai natiunii. Le face rau si acelora care sunt în anchete penale (...) pentru ca asupra lor va plana suspiciunea de vinovatie', a mentionat el.

Orban a subliniat ca nu are nimeni de câstigat daca la adapostul votului secret se resping solicitarile justitiei.

'Astazi, daca cererea formulata de DNA va fi respinsa va fi numai rezultatul votului majoritatii parlamentare. Desi o facem cu inima grea, desi o facem poate împotriva constiintei, noi, liberalii, vom vota pentru solicitarea justitiei', a conchis liderul deputatilor PNL.

Plenul Camerei Deputatilor decide miercuri asupra cererilor procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, de încuviintare a retinerii si arestarii preventive în cazul deputatului PNL Theodor Nicolescu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.