Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL ii arata pisica lui Victor Ponta

sigla noua pnl

Partidul National Liberal ii avertizeaza pe cei din Guvern sa nu isi asume raspunderea pe Codul Fiscal. Purtatorul de cuvant al PNL Ionut Stroe sustine ca un pachet legislativ atat de important nu poate sa fie adoptat fara a fi dezvbatut si votat de Parlament.

Astfel PNL ar putea chiar sa atace cu motiune de cenzura o eventuala asumare a raspunderii de catre Guvern pe Codul Fiscal, ceea ce ar putea duce la caderea Guvernului.

"Partidul Național Liberal își exprimă îngrijorarea în legătură cu intențiile liderilor majorității guvernamentale, anunțate tot mai des în spațiul public, de a-și angaja răspunderea pentru modificările Codului fiscal. Respingem categoric această opțiune a premierului Ponta și a majorității sale. Codul fiscal nu este o simplă declarație politică.

Evitarea Parlamentului ca for legislativ și de dezbatere este în totală contradicție cu promisiunile foarte recente ale lui Victor Ponta de a-și schimba atitudinea politică. De asemenea, el alege o direcție total opusă acordului politic solicitat de președintele Klaus Iohannis pentru un alt fel de a face politică.

La doar o lună după ce premierul a vorbit chiar în fața Parlamentului despre colaborare și parteneriat cu legiuitorul, acum el se întoarce la vechile obiceiuri prin care conduce după bunul plac și interesul politic de partid. Toate declarațiile sale de după alegeri se șterg și rămâne discursul politicianist.

Codul fiscal prezentat de Victor Ponta și miniștrii săi la televizor cu multe sloganuri nu a convins că poate fi susținut prin politicile Guvernului. Discuția trebuie să se mute de la promisiuni electorale și marketing pe micile ecrane la dezbateri serioase în Parlament. Guvernul are o datorie democratică să dialogheze instituțional cu opoziția, oricât de puternice ar fi contraargumentele PNL sau ale altor părți. Este nefezabil ca Guvern să acuzi tocmai opoziția că îți blochează acțiunile.

PNL nu va permite ca niște măsuri aparent de dreapta să fie discreditate de o guvernare care le-a transformat în mesaje populiste. România are nevoie de reduceri de taxe, dar nu făcute de pe o zi pe alta, fără reforme structurale și consolidare fiscală. Dorim să vedem calcule serioase și măsuri fundamentate pentru Codul fiscal în Comisiile de specialitate ale Parlamentului, pentru că ne îndoim că ele au fost pregătite de Guvern. Vom amenda și respinge tot ceea ce nu este realist și poate dăuna României.

PNL își exprimă speranța că Victor Ponta se va putea abține, măcar la final, să amestece Codul fiscal în campania pe care o desfășoară în fiecare zi la televizor pentru păstrarea funcției de premier. Preocuparea sa excesivă pentru imagine nu trebuie să implice o lege atât de importantă pentru România", a precizat intr-un comunicat de presa Ionuț Stroe, purtatorul de cuvant al PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.