Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îi cere lui Ponta să voteze pentru 10 mai - Zi naţională a României

10 mai

Deputatul PNL Radu Zlati i-a cerut marţi premierului Victor Ponta să voteze în plenul Camerei Deputaţilor pentru proiectul său de lege prin care ziua de 10 mai este declarată zi naţională a României.

"Prin votul pozitiv acordat acestui proiect să confirmaţi plenar faptul că v-aţi rupt de orice reminiscenţă a unui regim odios, regimul comunist. Regimul comunist a încercat să facă uitat caracterul festiv al acestei zile, care nu a fost doar un prilej de a sărbători Ziua Independenţei ci şi, poate mai ales, Ziua Regelui, ziua care amintea românilor de Casa Regală a României şi istoricele realizări ale acesteia", se arată într-o declaraţie politică a lui Zlati.

El a adăugat că PSD, partid al cărui lider este premierul Victor Ponta, dispune, în acest moment, de o majoritate parlamentară de care depinde aprobarea oricărei iniţiative parlamentare iar proiectul privind declararea zilei de 10 mai drept zi naţională a fost trimis de plen în comisia de resort pentru raport suplimentar, deşi primise deja raport de respingere.

"Domnule premier, am aflat din presă despre poziţia dumneavoastră politică, poziţie care a marcat o schimbare semnificativă a conducerii PSD în raport cu instituţia Casei Regale. Am urmărit cu satisfacţie prezenţele domniei voastre la unele evenimente organizate de către Casa Regală şi nu pot spera decât că acea prezenţă nu era doar una formală, protocolară sau destinată activităţii de PR electoral. (...) Ceea ce comuniştii au încercat să şteargă din memoria colectivă a românilor, dumneavoastră, domnule premier, împreună cu colegii dumneavoastră de partid, puteţi repara. Căci nu cred că puteţi să staţi la dreapta Majestăţii Sale sau a Alteţelor lor Regale azi şi să refuzaţi această reparaţie istorică adusă ideii monarhice şi Casei Regale, mâine", se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.