Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îi cere lui Victor Ponta să oprească abuzul ANAF

În contextul discuţiilor din Parlament pe seama noului Cod Fiscal, liberalii au cerut Guvernului să adopte măsuri care să împiedice abuzurile ANAF asupra operatorilor economici.

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu, susţine că Guvernul a respins iniţiativele sale, motivând că nu îşi permite să scadă încasările bugetare. Concret, Dumitrescu a arătat că nu este normal ca ANAF să îi sancţioneze dramatic pe agenţii economici care nu fac evaziune fiscală, dar care au mici greşeli de formă, ci acestora trebuie să le aplice alte măsuri corective: “Vin cei de la ANAF şi zic: am venit la voi în control, nu putem să plecăm până nu vă dăm o amendă, aşa ne-au trimis şefii. Şi primesc oamenii 30 de milioane, 50 de milioane, 100 de milione, 300 de milioane. Reţineţi, oamenii ăştia nu fac evaziune. Pur şi simplu vin cei de la ANAF şi spun: nu ai scris bine pe nota asta de intrare-recepţie, nu ai scris bine în registrul ăsta de casă, nu ai trecut delegatul sau numărul maşinii pe factură. Eu am propus să nu mai închidem firme prin amenzi uriaşe, ci prima dată să le punem în vedere să corecteze deficienţele semnalate de ANAF. Ştiţi ce ne-a răspuns Guvernul? Nu, că nu suportă bugetul”.

În acelaşi context, liberalul Iulian Dumitrescu a arătat că nu este normal ca ANAF să poată bloca conturile şi activitatea unei firme dacă aceasta contestă în instanţă sancţiunea dispusă de ANAF.

“Când vine ANAF în control şi îţi face un act de control, în situaţia în care te consideri nedreptăţit, dai Fiscul în judecată. Dar ce se întâmplă mai departe. Fiscul îţi blochează conturile, îţi ia toţi banii şi te judeci apoi trei ani de zile cu ei, timp în care afacerea ta poate să fie terminată. Cum adică, ANAF să fie mai presus decât justiţia? Am propus Guvernului să corectăm această situaţie, dar am primit un refuz”, a mai declarat senatorul PNL.

Iulian Dumitrescu s-a arătat hotărât să sprijine în continuare Codul Fiscal care conţine scăderea TVA la 19%, aşa cum această măsură a fost propusă de PNL, însă, pornind de faptul că Guvernul Ponta a refuzat să pună capăt abuzurilor ANAF asupra operatorilor economici, a mai precizat că are mari îndoieli referitoare la capacitatea Guvernului de a gestiona impactul punerii în practică a noului cod.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.