Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îi somează pe Mihai Fifor şi Carmen Dan: Să arate câţi militari şi poliţişti s-au pensionat. E deplorabil!

Inquam Photos / George Vilia
iohannis armata

Preşedintele Comisiei de Apărare a PNL, Ovidiu Raeţchi, a solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, şi ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, să realizeze o evaluare privind pensionările din sistemul de Apărare şi de la nivelul MAI, în condiţiile în care termenul de intrare în vigoare a noii legi privind pensiile militare şi de la nivelul MAI este data de 15 septembrie.

„Solicit ministrului Apărării, Mihai Fifor, şi ministrului de Interne, Carmen Dan, să prezinte public o evaluare privind pensionările angajaţilor MAI şi MapN, având în vedere că termenul de intrare în vigoare a noii ordonanţe  este data de 15 septembrie. Este necesar să aflăm aceste date, mai ales pentru că numeroase poziţii-cheie au rămas vacante, unii dintre cei mai experimentaţi militari şi angajaţi ai MAI preferând să se pensioneze în condiţiile vechii legi. Modul în care guvernarea PSD a gestionat acest proces a fost deplorabil. Mai întâi, fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu a dat asigurări că, prin noua lege, nivelul pensiilor militarilor şi angajaţilor MAI nu se va schimba, dar mesajul a fost puțin credibil pentru oamenii din sistem. Unele informaţii au fost ascunse, liderii PSD s-au contrazis în declaraţii, planul nu a fost deloc transparent şi a generat haos. Ca urmare a stării de neîncredere din zona Apărării şi a Ministerului de Interne,  numeroase persoane din poziții importante, de coordonare și planificare, au preferat să se pensioneze, iar posturi-cheie au rămas vacante. Contribuţia militarilor respectivi în cadrul Armatei Române era foarte importantă şi sunt necesare asigurări că apărarea națională nu va cunoaşte sincope”.

Raeţchi a acuzat că guvernarea PSD a generat o hemoragie de cadre în Armată şi la nivelul MAI:

„Obiectivele asumate de România în faţa partenerilor internaţionali şi necesitatea de a gestiona corespunzător procesul de înzestrare a Armatei române ne obligă să avem în activitate cei mai pregătiți profesionişti din sistem. Faptul că săptămânile trecute – intenţionat sau nu - guvernarea PSD s-a încurcat în explicaţii pe tema pensiilor militarilor şi a angajaţilor MAI, a generat o hemoragie de cadre în Armată şi la nivelul MAI, care riscă să rămână o vulnerabilitate pentru securitatea României”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.