Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îl somează pe Liviu Dragnea: Să asigure publicarea înregistrărilor de la Comisia pentru legile securității naționale. Ce-i cu secretomania?

orban raetchi

Deputatul liberal Ovidiu Raetchi, membru al comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale, le solicită lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să asigure publicarea, conform regulamentelor, pe pagina specială on-line a Camerei Deputaților, a înregistrării video pentru fiecare ședință care nu este secretizata conform legii, reclamând lipsă de transparența a lucrărilor acestui for. De asemenea, Raețchi cere liderilor PSD și ALDE să ceară reprezentanților lor în Comisie să nu mai voteze împotriva accesului presei la lucrări:

“Atrag atenția asupra faptului că la ambele ședințe ale comisiei speciale privind legile siguranței naționale a fost blocat accesul presei, în ciuda faptului că activitatea acesteia vizează actualizarea și modernizarea legilor din domeniul siguranței naționale și nu documente confidențiale sau secrete. Pe această cale, le solicit președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în conformitate cu prevederile legale, să asigure publicarea înregistrărilor video pentru fiecare ședință. Deși ultima ședință a avut loc în data de 25 aprilie, înregistrarea nu este încă disponibilă pe site-ul Camerei Deputaților, deși toate comisiile similare au rubrici de transparența. Potrivit Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, procedurile de lucru în cadrul comisiilor speciale sunt similare cu cele ale comisiilor permanente din cadrul Camerei Deputaților și Senatului. Astfel, art.58 din Regulamentul Camerei Deputaților prevede că “se încheie procese verbale cu privire la desfășurarea ședințelor comisiilor și se pot realiza stenograme sau înregistrări”. De asemenea, art. 9 din regulamentul comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale prevede că: “ședintele Comisiei sunt, de regulă, publice”-singura excepție fiind generată de prezentarea unor informații secrete-caz cu care Comisia nu a fost și, foarte probabil, nici nu va fi vreodată confruntată.

Lipsa de transparență a lucrărilor comisiei speciale nu are nicio justificare legală și ridică semne de întrebare asupra motivelor care stau la baza deciziei de a interzice accesul presei în sală sau de a nu publica, până în acest moment, înregistrarea video. Domeniul legilor siguranței naționale este un subiect de maximă importanță, care trebuie tratat cu seriozitate, claritate și maximă transparența. Această secretomanie fără sens poate ascunde intenții îngrijorătoare din partea PSD. Le solicit domnilor Dragnea și Tăriceanu un semn de bună credința prin transparentizare”, a scris Raețchi, potrivit unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.