Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL insistă cu adoptarea votului prin corespondenţă

ionut stroe purtator de cuvant pnl

Partidul National Liberal considera ca deciziile luate marti în Comisia de Cod electoral sunt 'doar un prim pas important în procesul de reformare a institutiilor politice în România' si sustine ca demersul trebuie sa continue cu adoptarea votului prin corespondenta.

'Este de salutat acordul politic realizat si credem ca este o oportunitate de a avansa agenda catre subiecte la fel de importante precum rezolvarea votului prin corespondenta pentru românii din strainatate. Nu trebuie sa existe blocaje în acest parcurs daca dorim sa dovedim împreuna, ca Parlament si partide, un altfel de comportament politic', arata purtatorul de cuvânt al PNL, Ionut Stroe, potrivit Agerpres.

Acesta aminteste ca PNL a propus si a asumat alaturi de presedintele Klaus Iohannis, înca din campania electorala, reducerea numarului de membri necesar pentru înfiintarea partidelor politice precum si o reforma profunda a finantarii campaniilor electorale, prin limitarea cheltuielilor aberante.

'Acestea au fost adoptate în Comisie si speram sa fie o vointa la fel de clara si în plenul Parlamentului pentru promovarea lor. Nu trebuie sa uitam însa ca, mai important chiar decât cele votate marti, o mare parte a românilor a cerut ferm o solutie decenta de vot pentru cei plecati în strainatate', arata Stroe.

El adauga ca PNL sustine deschiderea competitiei politice la toate nivelurile, atât pentru românii din tara, cât si pentru cei din diaspora, pentru a creste încrederea acestora în institutiile democratice.

'Solutiile Parlamentului trebuie sa fie în primul rând în favoarea cetatenilor, nu pentru a ajuta interesele de partid. Chestiunea votului prin corespondenta nu trebuie de aceea întârziata de nimeni cu gândul ca ar favoriza astfel, prin unele subterfugii procedurale, interesele proprii ale vreunei grupari politice', considera purtatorul de cuvânt al PNL.

Liberalii reamintesc si necesitatea votarii 'în timp util' a modificarilor legislatiei electorale, 'astfel încât sa poata fi aplicate deja de la alegerile locale din 2016'.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.