Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL insista cu un proiect esuat

PNL insista cu un proiect esuat in sesiunea din primavara pentru dublarea numarului de parlamentari pentru Diaspora. Aceasta dorinta a PNL fusese formalata ca amendament la legea alegerilor parlamentare, insa acesta a fost respins de Parlament la diferenta de un vot. Acum PNL vrea sa depuna un nou proiect de lege pentru dublarea numarului de parlamentari pentru Diaspora.

"Azi vom depune in Parlament un proiect legislativ care nu a putut sa devina realitate pana acum. Suplimentarea numarului de parlamentari pentru Diaspora.

Astazi venim cu proiectul in care propunem ca numarul senatorii sa creasca de la 2 la 4 si al deputatilor de la 4 la 8", a precizat Alina Gorghiu.

Aceasta sustine ca in absenta unei astfel de prevederi se "discrimineaza o categorie de cetateni. Peste 20% din populatia Romaniei sunt in Europa de vest".

Ea a cerut totodata ca PSD sa nu mai tergiverseze votul prin corespondenta.

"Exista un proeict discutat cu AEP, dezbatut cu asociatiile din Diaspora, transmis grupurilor parlamentare. Tine doar de vointa politica sa miscam aceste lucruri. Si azi solicit sa faca PSD publica pozitia lor pentru proiectul votului prin corespondenta", a spus Gorghiu.

Ea a subliniat ca atitudinea PSD "este un proces sau o strategie suspecta si mie imi suna a tergiversare. Ii acuz de tergiversare si de dubla masura".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.