Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL loveşte în Ponta prin Curtea de Conturi, dar se şi autoaccidentează

pnl nou sigla

Raportul Curții de Conturi pe anul 2013 confirmă, din păcate, o tristă realitate: modul iresponsabil, ineficient și discreționar în care sunt cheltuiți banii publici de către premierul Victor Ponta și ai săi. Este afirmaţia prim-vicepreşedintelui PNL Andreea Paul. Criticile acesteia lovesc însă şi în colegii săi din PNL, care în anul 2013 făceau parte din Guvernul Ponta.

"​Ce dovadă mai bună decât constatarea Curții de Conturi potrivit căreia bugetele publice au fost păgubite în 2013 cu peste 1,1 miliarde de euro, adică cu aproape o treime mai mult decât în anul anterior? Peste 1,1 miliarde de euro de care au fost privați românii prin relele practici de guvernare ale lui Victor Ponta. (...)

Una dintre practicile cele mai nocive a fost alocarea de sume importante din Fondul de rezervă bugetară fără criterii clare și transparente, acest fond funcţionând practic ca un buget paralel fără control parlamentar. În 2013, guvernul Victor Ponta a emis 38 hotărâri pentru alocarea a aproape un miliard de lei din Fondul de rezervă bugetară, majorat astfel de aproximativ cinci ori faţă de prevederile iniţiale", afirmă Andreea Paul într-un comunicat remis stiripesurse.ro.

​Potrivit deputatului PNL, instituția care a prejudiciat însă cel mai mult bugetul de stat a fost ANAF. Astfel, în numele PNL, Andree Paul cere audierea ANAF în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci a Parlamentului României.

"​PNL consideră că situația reieșită din documentul Curții de Conturi frânează în mod grav și nepermis dezvoltarea și modernizarea țării. România are nevoie de o schimbare de paradigmă, prin care administrația publică să devină una eficientă, transparentă, gândită pentru a răspunde nevoilor reale, cerințelor şi aşteptărilor cetăţeanului-contribuabil. Un viitor guvern PNL își va asuma această misiune!", mai afirmă Andreea Paul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.