Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, lovitură grea pentru Liviu Dragnea și Florin Iordache: jocuri interesante la Curtea Constituțională

www.ccr.ro
CCR

PNL a contestat la Curtea Constituţională Regulamentul Camerei Deputaţilor, în ceea ce priveşte delegarea de atribuţii. Aceasta după ce Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a cerut Curţii Constituţionale să constate un coflict între Parlament şi ÎCCJ. Curtea Constituțională va dezbate pe 7 mai sesizarea PNL.

Citește și: ALERTĂ Dosarul Revoluției, trimis în judecată după 30 de ani de la evenimente - Ion Iliescu, printre cei deferiți justiției

”Punctul nostru de vedere este foarte clar - președintele Camerei Deputaților nu poate să delege atribuții ale președintelui Camerei Deputaților prevăzute de Constituție către vicepreședinți. Tocmai din acest motiv am solicitat CCR să amâne analiza conflictului juridic de natură constituțională provocat de Florin Iordache în numele inclupatului Liviu Nicolae Dragnea până la judecarea pe fond a solicitării noatre”, a declarat Ludovic Orban, informează Mediafax.

El a ținut să le ”atragă atenția” judecătorilor CCR că e extrem de importantă solicitarea liberalilor.

”Nu putem accepta ca un organism atât de important, cum e CCR, să se transforme într-o instituție de amnistiere a lui Liviu Dragnea. E limpede pentru orice om cu scaun la cap că toate conflictele declanșate de Florin Iordache în numele lui Liviu Dragnea au ca scop să-l scape de pedeapsă pe Liviu Dragnea. Curtea Constituțională nu poate să devină o firmă de avocați ai lui Liviu Dragnea sau un organism de grațiere sau de amnistiere a lui Liviu Dragnea”, a adăugat Orban.

Florin Iordache a sesizat, la sfârșitul lunii martie, Curtea Constituţională asupra unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), pe Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sanctionarea faptelor de corupţie, pe tema completelor specializate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.