Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, mutare în ministerele pe care le-a cedat PSD și UDMR: Funcții-cheie obținute de liberali (surse)

strategie

Negocierile PSD-PNL-UDMR s-au finalizat duminică, cele trei partide urmând să formalizeze în propriile foruri de conducere principiile negociate. În privința împărțirii funcțiilor, noii parteneri au respectat aritmetica parlamentară, una care ar putea să-i nemulțumească pe unii liberali. Negociarii PNL au reușit însă o mișcare strategică în privința ministerelor importante pe care le-au cedat.

Liberalii și-ar fi dorit să preia Ministerul Dezvoltării, Ministerul Finanțelor și Ministerul Transporturilor. Acest lucru nu a fost însă posibil, având în vedere că PNL dă și premierul.  Soluția găsită de negociarii de la Vila Lac a fost una mai puțin evidentă, însă avantajoasă pentru liberali.

Potrivit unor surse din cadrul noii coaliții, PNL va prelua conducerea unor importante agenții guvernamentale aflate în subordinea ministerelor pe care le-au cedat.

Astfel, liberalii vor prelua conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care reprezintă 30% din Ministerul Transporturilor, condus de PSD. De asemenea, PNL va numi șefi la CFR Călători, Metrorex, Tarom, ARF, RAR.

De asemenea, PNL va avea și conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI), care reprezintă 50% din Ministerul Dezoltării, condus de UDMR.

Cireașa de pe tort ar urma să fie conducerea ANAF, care reprezintă practic jumătate din Ministerul Finanțelor. Numirea șefului Agenției va fi făcută tot de PNL.

Ar urma să se adauge Romsilva de la Mediu și APIA de la Agricultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.