Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL nu spune încă ADIO anticipatelor! Alina Gorghiu: 'Mergem la consultări cu o variantă de premier în jurul PNL'

Facebook
gorghiu

Liberalii nu vor spune încă „Adio anticipatelor”, a precizat senatorul PNL, Alina Gorghiu, la Realitatea PLUS. Gorghiu a mai afirmat că liberalii  vor merge miercuri la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier „din jurul PNL”.

„Nu trebuie să spunem adio anticipatelor. Nu e un moft, ci o necesitate. Dacă vedem că se diminuează șansele, mergem pe o varianta de premier in jurul PNL”, a declarfat Alina Gorghiu.

Citește și: Victor Ponta anunță că nu va vota un alt Guvern politic: 'E nevoie de profesioniști'

Klaus Iohannis a anunțat, marți seara, că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat, motivând că cele 15 zile din regulamentul Parlamentului în care trebuia să se acorde un vot de învestitură au expirat.

”Domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația, pe cât de simplă, pe atât de clară: regulamentul activităților din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe. Aceste 15 zile s-au epuizat. Această situație se datorează PSD, care a boicotat ședința de vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj și e ultimul lucru pe care ni-l dorim, de aceea am acceptat.”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Marcel Ciolacu, după retragerea lui Ludovic Orban: 'Nu vom susține niciun premier de la PNL'

Astfel, președintele Klaus Iohannis a convocat mâine partidele politice la consultări privind desemnarea noului premier odată cu retragerea lui Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu a anunțat, marți seara, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat că PSD nu va vota un premier de la PNL și nici nu va propune un nume de prim-ministru din partea PSD.

Și președintele PRO România, Victor Ponta, a anunțat că partidul său nu va vota un alt Guvern liberal „cu Orban sau fără Orban” în Parlament. Ponta  a adăugat că e nevoie de un guvern format din profesioniști.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.