Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL o acuză pe Clotilde Armand că induce publicul în eroare: Pentru ce verificări a fost, de fapt, împuternicită/ DOCUMENT

PNL siglă

Clotilde Armand a anunţat joi seara, pe Facebook, că a fost împuternicită de către Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021. Doar că primarul Sectorului 1 a fost împuternicit pentru altceva. O spune chiar Dan Podaru, consilier local în Sectorul 1 din partea PNL şi şeful Comisiei de negociere cu Romprest.

"Prin postarea de pe Facebook şi comunicatul de pe site, primarul Clotilde Armand încearcă că inducă în eroare publicul său şi electoratul USR. Primarul a primit dreptul de control doar conform contractului şi legii. Nimic mai mult! În HCL-ul votat astăzi nu este stipulată perioada 2011-2021. Nici ANAF nu poate verifica situaţii contabile mai vechi de 5 ani", a declarat Dan Podaru, consilier local în Sectorul 1 din partea PNL şi şeful Comisiei de negociere cu Romprest, pentru STIRIPESURSE.RO.

Astfel, Consiliul Local al Sectorului 1 votat hotărârea privind verificarea contractului, însă cu un amendat al consilierilor PNL, care prevedere cadrul legal în care se poate desfăşura verificarea:

content-image

content-image

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi seară, de Primăria Sector 1, Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost împuternicit, joi, de către Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021.

”Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, în şedinţa de joi, această activitate se va realiza prin luarera în calcul numai a costurilor necesare şi utile prestării serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către Compania Romprest Service SA conform prevederilor Legii nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor”, a transmis Primăria Sector 1.

"După o muncă de 8 luni de zile, am reuşit să-i conving pe consilierii locali de necesitatea unui control strict asupra modului în care Romprest a tarifat, de-a lungul timpului, serviciile de salubrizare de pe raza Sectorului 1. Am introdus acest proiect de hotărâre de mai multe ori pe ordinea de zi şi, într-un final, astăzi, a fost votat. Din respect pentru banul public şi pentru comunitatea locală, trebuie să plătim preţul corect pentru serviciile pe care le prestează operatorul de salubrizare. Bătaia de joc în ceea ce priveşte cheltuirea banului public trebuie să ia sfârşit", a declarat, în cadrul şedinţei Consiliului Local al Sectorului 1, primarul Clotilde Armand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.