Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Orice partid îsi doreste guvern majoritar

mihai voicu

Orice partid politic îsi doreste un guvern care sa contina majoritar, daca nu total, reprezentanti ai acestui partid, pentru ca un guvern de coalitie, o negociere de program politic înseamna concesii din mai multe parti, a sustinut marti, la RFI, vicepresedintele PNL Mihai Voicu.

El a spus ca obiectivul liberalilor de schimbare a guvernului ramâne si ca, în momentul în care PNL se va decide sa depuna o motiune de cenzura, se va consulta, ''eventual'', cu alte grupuri parlamentare.

'Acest obiectiv de schimbare a guvernului ramâne, evident prin mijloace democratice, constitutionale, motiunea de cenzura este unul dintre ele. Suntem la începutul sesiunii, aceasta este o decizie politica, va fi luata, desigur, prin procedurile interne de partid, prin consultare, eventual, cu alte grupuri parlamentare atunci când vor fi create conditii'', a spus vicepresedintele PNL.

În ceea ce priveste ideea unui guvern minoritar, Voicu a subliniat ca orice partid îsi doreste un executiv majoritar si a sustinut ca ''un guvern de coalitie, o negociere de program politic înseamna concesii din mai multe parti''.

'Pentru a putea forma un guvern trebuie întâi sa avem o schimbare de guvern. Presupunând ca am ajuns în acest stadiu, este evident ca orice partid politic îsi doreste un guvern care sa contina majoritar, daca nu total, reprezentanti ai acestui partid, pentru ca un guvern de coalitie, o negociere de program politic înseamna concesii din mai multe parti. Nu e neaparat rau, dar desigur ca obiectivul unui partid politic îl reprezinta aplicarea propriului program de guvernare. De aceea, afirmatia (copresedintelui PNL Vasile Blaga - n.r.) este logica din punct de vedere politic în orice fel de context si din partea oricarui partid si oricarui lider de partid, dar este evident ca un guvern monocolor reprezinta primul obiectiv pe care trebuie sa si-l fixeze un partid atunci când discuta despre guvernare. Daca acest lucru este posibil, trebuie întâi sa se apropie de fortele politice care-i sunt cel mai apropiate din punct de vedere doctrinar, spre exemplu UDMR ar fi una dintre optiunile pe care le-am putea avea', a explicat Voicu.

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni, la TVR, ca liberalii vor depune o motiune de cenzura 'la momentul potrivit', adaugând ca, personal, si-ar dori un guvern minoritar, dar nu exclude colaborarea cu UNPR, având experienta 'colaborarii' cu Gabriel Oprea.

'Mi-as dori un guvern minoritar, daca nu vor fi alegeri anticipate, desi noi ne-am dori alegeri anticipate. Am din marele PNL o experienta mai mare decât multi din vechiul PNL a colaborarii cu domnul Oprea si cu UNPR. Sa nu uitam ca UNPR a sustinut guvernele Boc si Ungureanu, au fost corecti, au fost cinstiti, nu a cazut Guvernul Boc si Guvernul Ungureanu din cauza lor', a mai spus Vasile Blaga, potrivit AGERPRES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.