Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL pregătește o măsură de mare efect: Vasile Blaga, Rareș Bogdan sau Mircea Hava, 'retrași' la bază (Surse)

blaga vasile

În interiorul partidelor se pun la cale strategiile și listele pentru primele alegeri din anul 2024: alegerile europarlamentare. În actuala legislatură, liberalii au trimis lideri cu mare greutate la Bruxelles, dar pentru următoarea legislatură se pregătesc mutări importante.

Conform surselor noastre, ”grei” ai PNL precum Vasile Blaga sau Mircea Hava vor fi ”retrași la bază” de către partid. Aceștia nu vor mai candida la alegerile europarlamentare, ci vor fi locomotive ale partidului la alegerile parlamentare.

Vasile Blaga va primi un loc eligibil la Bihor și va candida la Senat, în timp ce Mircea Hava va primi un loc eligibil la Alba și va candida la Camera Deputaților.

PNL a luat o astfel de decizie atât din motive care țin de strategia partidului, dar și din cauza situațiilor personale. Vasile Blaga și Mircea Hava sunt doi dintre cei mai cunoscuți lideri ai PNL, iar cum alegerile din 2024 se anunță extrem de complicate, liberalii au nevoie de oameni care ”știu cu ce se mănâncă alegerile”.

Un alt motiv este unul de natură personală. Vasile Blaga sau Mircea Hava au vârste mai înaintate, iar pentru cei doi a devenit o corvoadă naveta între București și Bruxelles sau Strasbourg.

”Așii” din mâneca liberalilor

O altă surpriză a celor din PNL va fi ”retragerea” lui Rareș Bogdan sau Dan Motreanu. Cei doi vor candida la alegerile europarlamentare, dar, în principiu, doar pentru a ”trage lista”.

Ulterior, Rareș Bogdan ar putea candida la un loc în Senat și ar putea reveni în țară, urmând ca în funcție de cum se vor aranja lucrurile după alegeri să aibă chiar și o poziție de ministru.

De asemenea, liberalii ar dori să-l aducă permanent în țară pe Dan Motreanu, acesta fiind ”eminența cenușie” a PNL și omul care creionează strategia politică a partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.