Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Premierul a ajuns un 'lame duck'

ovidiu raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a afirmat ca reactia colegilor sai de coalitie, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Gabriel Oprea, în cazul noii situatii juridice a premierului Ponta demonstreaza ca acesta nu mai are sustinerea majoritatii.

'Nu pot sa nu remarc tacerea din coalitia guvernamentala în ceea ce priveste noua calitate juridica a premierului Victor Ponta: aceea de a fi trimis în judecata. Chiar si seful sau de partid, Liviu Dragnea, desi sustine ca nu doreste ca PSD sa piarda guvernarea, este ezitant în a-si arata suportul pentru premierul Ponta. Nu a spus ca este nevinovat, atitudine foarte diferita de cea a premierului fata situatia sa juridica din dosarul Referendumul, Ponta luându-i apararea lui Dragnea de mai multe ori. 'Cea mai importanta este decizia lui', spune seful PSD. Cu alte cuvinte, 'daca Ponta ia decizia de a se retrage din fruntea Guvernului, este decizia sa, cum as putea eu sa-l opresc ?' ', a precizat Raețchi.

Ovidiu Raetchi a subliniat si ca, spre deosebire de alte situatii, nici Calin Popescu Tariceanu nu i-a mai luat apararea premierului:

'Calin Popescu Tariceanu, altadata foarte activ în a sustine ca orice actiune a procurorilor este una politica, este discret si tace. Nici Gabriel Oprea, sustinator fervent al Interesului National nu zice nimic despre situatia în care se afla Victor Ponta. Victor Ponta pare un premier care dupa ce a pierdut partidul, acum pierde si sprijinul coalitiei guvernamentale. Dincolo de implicatiile internationale, de imagine ale situatiei sale juridice, cum mai poate el sa conduca tara, daca nici proprii sai colegi de coalitie nu dau semne ca l-ar mai sustine ? Trimis în judecata si fara sustinere în partid, Victor Ponta s-a transformat într-un politician 'lame duck' - cum spun americanii: zilele sale la Palatul Victoria sunt numarate si si-a pierdut toata autoritatea, nimeni nu îl mai asculta. Asa ca de ce sa nu plece imediat ?'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.