Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Prezența lui Ponta la Baku ridică semne de întrebare

pnl

Prezența premierului Victor Ponta, la Baku, alături de lideri politici controversați, chiar în ziua în care a fost subiectul unei moțiuni de cenzură cu un pronunțat caracter european și democratic, ridică semne de întrebare cu privire la preocupările guvernării într-o perioadă atât de agitată politic, dar și la agenda de politică externă a șefului Guvernului român.

Prezența-surpriză a primului ministru Victor Ponta  în Azerbaidjan să fie cumva vreo răsplată sau o mulțumire a zilei de ieri din Parlamentul țării, când o majoritate  controlată de PSD l-a salvat de moțiunea de cenzură?

PNL atrage atenția asupra preferințelor pe care le manifestă Ponta pentru compania unor conducători de stat controversați, unii dintre ei recunoscuți ca fiind promotori ai unor practici anti-democratice.

Faptul că liderii de la primul nivel al al Uniunii Europene au refuzat să meargă la eveniment reprezintă un semnal politic important, iar faptul că premierul român a acceptat prezența pune România într-o situație de dificultate la nivel de percepție generală, iar fotografia premierului român în proximitatea liderului rus, Vladimir Putin, aduce o notă și mai negativă statului român.

Secretizarea deplăsarii la Baku, afișarea fără rezerve lângă anumiți lideri, repetarea imaginii de familie de la Soci, de anul trecut, arată anumite slăbiciuni politice ale premierului față de anumite state din estul Europei și ridică  semne de întrebare cu privire la convingerile europene și democratice ale premierului român, Victor Ponta.

Cât  va mai fi premier, Victor Ponta are obligația de reprezenta corect România, de a menține și promova etica, valorile și standardele europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.