Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL propune 2 tururi de scrutin la alegerile locale şi maximum 400 parlamentari

sigla noua pnl

Presedintele Partidului National Liberal (PNL) Bistrita-Nasaud, deputatul Stelian Dolha, a declarat vineri, într-o conferinta de presa, ca primarii si presedintii de consilii judetene ar trebui alesi asa cum este ales si presedintele României, si anume în doua tururi de scrutin, pentru a avea reprezentativitate.

'Trebuie sa vorbim si de alegerile locale. Un lucru pe care l-am mai propus si de care chiar cred ca trebuie sa tinem cont: daca tot vorbim de reprezentativitate, atunci va trebui sa ne alegem primarii si presedintii de consilii judetene în doua tururi de scrutin. Pentru ca trebuie sa existe o simetrie: daca presedintele este ales asa si a fost ales asa (...), trebuie sa coborâm mai jos, la alegerile locale, si sa avem aceasta reprezentativitate clara si, practic, sa facem dreptate', a spus Dolha.
Liderul judetean al PNL considera, de asemenea, ca ar trebui ca Parlamentul sa aiba maximum 400 de reprezentanti - 300 deputati si 100 senatori, iar alegerea acestora sa fie facuta fie mergând pe o varianta mixta, de vot uninominal si vot pe lista, fie doar pe liste întocmite de formatiunile politice.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.