Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: PSD vrea să blocheze cu orice preţ votul prin corespondenţă

alina gorghiu

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că, în opinia sa, PSD "va face absolut orice demers" pentru ca votul prin corespondenţă să nu poată fi pus în aplicare la viitoarele alegeri, considerând că discursul PSD pe această temă reprezintă "o păcăleală a lui Ponta".

"Problema cu votul prin corespondenţă este că e o păcăleală a lui Ponta. Este cel mai serios demers pe care noi îl facem şi l-am făcut, am făcut zeci de dezbateri pe acest subiect, am depus proiectul, l-am trimis către toate grupurile parlamentare, l-am transmis către cabinetul premierului, numai că premierul împarte electoratul din România în funcţie de frustrările domniei sale din alegeri, în electorat PSD şi restul lumii. Dacă nu a fost electorat PSD, e prost, deşi diaspora trimite în ţară mai mulţi bani decât investiţiile străine directe", a spus Gorghiu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a afirmat că există diferenţe "de la cer la pământ" între discursul public al PSD şi cel din interiorul comisiei care a dezbătut problema votului prin corespondenţă şi că nepunerea în aplicare a acestui vot este "modalitatea sadică a lui Victor Ponta de a pedepsi electoratul care nu l-a votat".

"Din păcate, dacă îl întrebi pe preşedintele PSD, public, ce ziceţi domnule preşedinte de acest proiect, spune da, vedem, teoretic votul prin corespondenţă este un lucru în regulă, dar de la declaraţii la discursul real, din interiorul comisiei, să ştiţi că este o diferenţă ca de la cer la pământ. Este acelaşi discurs dublu, aceeaşi ipocrizie. Intuiesc că PSD va face absolut orice demers pentru ca votul prin corespondenţă să nu se aplice. (...) Nu o să-l treacă, pentru că este modalitatea lui sadică de a pedepsi electoratul care nu l-a votat", a mai spus Alina Gorghiu.

Gorghiu a atras atenţia că proiectul privind votul prin corespondenţă ar trebui votat până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare sau într-o sesiune extraordinară, înainte de luna septembrie, dacă se doreşte ca acesta să funcţioneze la alegerile parlamentare de anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.