Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL reacționează prompt decizia lui Tudorel Toader: 'Este inadmisibil. Îi solicităm ministrului Justiției să dea explicații publice'

PNL

PNL reacționează prompt după ce Tudorel Toader nu a fost de acord cu niciunul dintre cei patru candidați pentru funcția de procuror-șef DNA, calificând ca „inadmisibilă” decizia ministrului Justiției.

„Decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a refuza desemnarea unui candidat pentru poziția de procuror-șef al DNA, arată abordarea politică în acest proces, în slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar.

Este inadmisibil ca dintre cei patru candidați care și-au manifestat dorința de a ocupa această poziție Tudorel Toader să decidă să nu facă nicio nominalizare.

Îi solicităm ministrului Justiției să dea explicații publice și să prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere a tuturor candidaților. Este greu de înțeles cum niciunul dintre candidați nu a întrunit condițiile pentru a fi desemnat pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție.

ALERTĂ - Tudorel Toader a DECIS: se reia procedura de desemnare a unui procuror-șef la DNA

Partidul Național Liberal a cerut ca toți candidații care îndeplinesc criteriile legale să fie înaintate CSM pentru evaluare, iar atributul de selecție să aparțină organismului care este garantul independenței justiției, conform Constituției. Rolul ministrului Justiției trebuia să fie acela de a propune Președintelui României spre numire în funcție a acelui candidat care ar fi obținut avizul favorabil al CSM.

Propunerea PNL este în acord cu solicitările Comisiei Europene, prin raportul MCV, cu principiile constituționale și cu Legea privind statul judecătorilor și procurorilor.

Ne întrebăm dacă nu cumva Tudorel Toader așteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiției din România, în persoana lui Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae sau Florin Iordache, și aplicarea principiului sovietic potrivit căruia „reluăm procedura până iese cum vrem noi”.”, transmite PNL printr-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.