Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, replica dura pentru Dragnea: E ca si cum dracu ar discuta despre tamaie

Fostul presedinte al Comisie de Cod Electoral, Mihai Voicu i-a dat marti o replica dura presedintelui PSD Liviu Dragnea care i-a acuzat pe liberali ca de fapt nu vor votul prin corespondenta si ca l-au blocat prin parasirea conducerii Comisiei.

Voicu  explicat ca amanare proiectului a fost cauzata de PSD, intrucat ei detin majoritatea in Comisie si in Parlament, in general. In plus PNL depusese la Comisie un proiect de lege privind votul prin corespondenta si raspunsese intrebarilor AEP inainte ca Voicu sa demisioneze. PSD in schimb nu a venit cu un proiect, astepatand AEP-ul sa o faca, iar raspunsurile la intrebarile acestora au fost prezentate abia luni.

"Declaraţia este amuzantă pentru că este ca şi cum dracu ar discuta despre tămâie. Dl Liviu Dragnea ştiu că sunteţi un mare specialist în numărarea şi înmulţirea voturilor, însă nu cred că este nevoie să explicaţi cum ar putea într-o comisie de 15 membri cinci membri să blocheze ceva, orice? Cum ar putea într-un Parlament în care aveţi peste 60% o minoritate să blocheze ceva indiferent ce? Şi dacă dvs consideraţi că PSD este atât de dedicat, vă rog să-mi indicaţi un singur proiect de lege depus indiferent când, care poartă semnătura unui PSD-ist amărât pe acolo despre votul prin corespondenţă.

Cred că această discuţie trebuie să înceteze şi trebuie să înceteze prin adoptarea proiectului depus de PNL, pentru că avantajul acestei discuţii este că la votul prin corespondenţă nu există soluţii multiple, există o singură variantă care se aplică în toate statele, care nu are foarte multe variaţii în stânga sau în dreapta şi care necesită un singur lucru, exact ce a lipsit PSD până acum, voinţa politică. Dacă proiectul de lege se deblochează în cursul şedinţei de astăzi, lucru pe care îl sperăm, înseamnă că lăsarea la offside a PSD, pentru că asta a însemnat demisia mea, înseamnă că a dat rezultate şi atunci sunt mulţumit de rezultat", a spus Voicu.

El a mai aratat ca PNL va lucra pe orice proiect privind votul prin corespondenta, indiferent ca este vorba de cel al liberalilor, al AEP sau a altei formatiuni.

"Vom lucra pe orice proiect de lege, pentru că din fericire proiectele de lege nu pot diferi foarte mult, nu există soluţii foarte multe la votul prin corespondenţă", a conchis Voicu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.