Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL sare în apărarea lui Kovesi: 'Un abuz incredibil al Secției de Miliție Politică comandată de Liviu Dragnea'

PNL

PNL consideră că noua învinuire a candidatului la poziţia de procuror-şef european, prin intermediul "structurii de miliţie politică controlată de Liviu Dragnea", arată "la lumina zilei" faptul că Secţia specială de anchetare a magistraţilor "a depăşit stadiul de proiect şi a devenit instrumentul prin care toţi magistraţii din România vor fi puşi la respect", mai devreme sau mai târziu, cu dosare penale "la comandă" în cazul în care intenţionează să-i deranjeze cu anchete pe potentaţii zilei.

Citește și: Alimentele noastre, pline de pesticide! Semnal de alarmă tras de Comisia Europeană

„Noua învinuire a candidatului la poziţia de Procuror şef european, prin intermediul structurii de „miliţie politică” controlată de Liviu Dragnea, arată la lumina zilei faptul că Secţia Specială de Anchetare a Magistraţilor a depăşit stadiul de proiect. A devenit instrumentul prin care toţi magistraţii din România vor fi „puşi la respect”, mai devreme sau mai târziu, cu dosare penale la comandă în cazul în care intenţionează să-i deranjeze cu anchete pe potentaţii zilei”, susţine PNL într-un comunicat.

Liberalii spun că „este strigător la cer modul în care actuala guvernare înţelege să prigonească, în văzul tuturor, un român care are şansa de a ocupa o poziţie de prestigiu european doar pentru a se răzbuna politic şi pentru a-i da satisfacţie infractorului Liviu Dragnea”.

„Astfel de practici prin care sunt încălcate drepturile procesuale sunt provenite din regimul comunist, afectează grav încrederea cetăţenilor în actul de justiţie şi compromit imaginea de care se bucură sistemul judiciar la nivel european. Acţiunea împotriva Laurei Codruţa Kovesi, deloc întâmplătoare în contextul dat de şansele de a ocupa poziţia de procuror şef european, vine tocmai din partea unei structuri de parchet faţă de care Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia, GRECO, au exprimat critici vehemente. Această Secţie Specială nu ar fi trebuit să existe, iar în urma Rezoluţiei Parlamentului European şi a Raportului Comisiei Europene privind MCV ar fi trebuit desfiinţată, tocmai pentru că nu oferă suficiente garanţii de independenţă faţă de puterea politică”, se arată în comunicat.

PNL îşi exprimă convingerea că această iniţiativă împotriva Laurei Codruţa Kovesi nu va rămâne fără ecou din partea partenerilor europeni, care vor lua la cunoştinţă cu surprindere despre acest fapt la fel cum au făcut-o şi în cazul prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Citește și:  Ce trebuie să ştii despre gripă şi răceală: Secretele care nu s-au spus până acum

„Tacticile prin care acţionează fidelii politici ai PSD-ALDE din Secţia Specială, prin încălcarea normelor care garantează drepturile la un proces echitabil, nu arată decât o disperare oarbă a celor care vor să transforme justiţia din România într-un simulacru sovietic”, încheie PNL.

Laura Codruţa Kovesi a stat cinci ore la audieri la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, unde a a fost chemată în dosarul deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de Sebastian Ghiţă. Ei i s-a adus la cunoştinţă că este suspectă şi în alt dosar. Kovesi a acuzat faptul că nu a fost citată în mod legal şi că nu a avut acces la niciun document din dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.