Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Se încearca prelungirea la nesfârsit a cazului Dan Sova

sigla noua pnl

Senatorul liberal Cristian Bodea a sustinut, joi, ca se încearca 'prelungirea la nesfârsit' a cazului Dan Sova si a precizat ca, în cazul în care Senatul va emite o hotarâre de respingere, liberalii vor analiza textul acesteia si o vor contesta.

'Procedural, asteptam motivarea Curtii, apoi hotarârea data de catre domnul Tariceanu, daca va fi data. (...) Se încearca prelungirea la nesfârsit a acestei spete. Vom astepta si vom vedea ce hotarâre si când va iesi. Noi spunem ca acea hotarâre trebuia data ieri, pentru ca nu trebuie sa aprobe nimeni nimic - nici comisia , nici Biroul permanent - se uita la vot si face copy - paste la formularea de la domnul Vâlcov, trebuie sa scrie acolo doar voturile 79 la 67, majoritate simpla, în baza articolului 173, totul e legal. Daca nu vrea, va încalca iar Constitutia si decizia CCR. Daca va da o hotarâre de respingere, vom analiza textul acesteia si vom face o contestatie, inevitabil, dar nu are baza legala pe care sa dea hotarâre de respingere. Azi articolul 173 interpreteaza acel vot ca fiind pentru încuviintare. Azi poate redacta o hotarâre doar pe baza articolului 173, asa cum e scris azi', a declarat senatorul PNL Cristian Bodea, într-o conferinta de presa.

El a sustinut ca PSD a 'subestimat raspunsul CCR'.

'Prin ceea ce a spus ieri CCR, se dovedeste faptul ca domnul Calin Popescu-Tariceanu, la comanda PSD, a pus o cutuma parlamentara mai presus decât Constitutia. O cutuma parlamentara care nu este nici macar lege, este o întelegere între parlamentari.(...) Orice vot dat în Parlament trebuie materializat printr-o hotarâre, ca e de respingere, ca e de aprobare. Parlamentul trebuie sa îsi comunice hotarârile prin niste acte', a explicat Bodea.

În opinia sa, hotarârea pe care o cere Curtea Constitutionala trebuie sa fie emisa de 'urgenta', sustinând ca trebuia emisa chiar de miercuri.

'Hotarârea nu poate fi data retroactiv (...) din declaratiile celor de la PSD înteleg ca vor sa dea hotarârea cu data de 25 martie. Cum vor face asta? Vor da peste cap Registratura Senatului?', a întrebat Bodea.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat, miercuri, ca Senatul se va conforma deciziei Curtii Constitutionale privind redactarea hotarârii referitoare la cererea de încuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova, chiar daca astfel este schimbata 'complet' cutuma parlamentara privind hotarârile negative.

Curtea Constitutionala a României a admis miercuri sesizarea sefului CSM si a constatat ca exista conflict de natura constitutionala între autoritati, urmând ca Senatul sa redacteze hotarârea referitoare la cererea de încuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.