Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL se surpă din interior: Cereri de demisie la nivel înalt

sigla noua pnl

Scandalul continuă în PNL la nivel înalt. Un senator PNL cere demisia de urgenţă unui preşedinte de consiliu judeţean... tot de la PNL. Solicitarea vine după câteva zile de jigniri şi atacuri prin intermediul presei.

Senatorul PNL Alin Tişe (ex-PDL), fost preşedinte al CJ Cluj, îi cere demisia actualului preşedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan (provenit din vechiul PNL). Vezi AICI detalii despre scandalul dintre cei doi!

Mesajul transmis de senatorul Alin Tişe:

"Nerealizarea în ultimele două luni a depozitului temporar de gunoaie este responsabilitatea exclusivă a lui Seplecan. Clujul este într-un blocaj al gunoaielor de nepermis, întrucât interesul public a fost înlăturat în favoarea interesului privat al unei firme. În câteva luni nici o primărie de comună sau oraş nu va mai avea unde să depoziteze gunoaiele.

Responsabilitatea îi aparține lui Seplecan care trebuie să demisioneze.

RAADPP putea realiza în ultimele două luni depozitul temporar, dar obținerea avizului de mediu a fost blocată la nivelul Agenției de Mediu/Minister de către cei care aveau interes să favorizeze o firma privată.

Este un fapt de o gravitate fără precedent: un județ blocat în criza gunoaielor de o persoană care nu apară interesul public.

În urmă cu două luni au existat mai multe întâlniri între primăria Cluj-Napoca, primăria Feleacu, RAADPP şi Seplecan pentru ca RAADPP să realizeze pe un teren proprietate de stat depozitul temporar de deșeuri.

Aflăm din presă că de două luni, fără mandat de la Consiliul Judeţean Cluj, Seplecan negocia în secret cu o firmă privată pentru a prelua ea, fără o procedură transparentă, toate deșeurile Clujului.

Aflăm că firma respectivă a cumpărat teren în secret, utilaje în secret, în baza negocierilor cu Seplecan.

Toate acestea în perioada în care efortul RAADPP de a realiza depozitul temporar şi de a lua teren de la comuna Feleacu a fost sabotat prin blocarea eliberării avizului de mediu de către cei interesați să favorizeze firma privată.

Responsabilitatea blocării RAADPP de a realiza depozitul temporar îi aparține exclusiv lui Seplecan.

În mod iresponsabil, în loc să susțină RAADPP să realizeze urgent depozitul, el negocia în secret, cu o firmă privată. Venirea firmei a fost premeditată, ea având garanția de la Seplecan că va primi gestionarea pe cel puțin 5 ani de fapt, a tuturor gunoaielor Clujului.

Interesul public a fost înlocuit de interesul privat prin complicitatea absolut iresponsabilă a lui Seplecan care a preferat să facă combinații cu o firmă privată, blocând RAADPP, în intenția ei de a rezolva temporar problema deşeurilor. Toate acestea pe buzunarul clujenilor, întrucât se știa că întârzierea realizării unui depozit temporar va duce la mărirea tarifelor pentru clujeni persoane fizice şi juridice.

Evoluția problemei din ultimele zile demonstrează că Seplecan a premeditat blocarea realizării depozitului de către RAADPP pentru a determina primăria Cluj-Napoca să mărească tarifele la gunoaie pentru clujeni.

Primăria a fost sabotată de fapt de către Seplecan pentru a avea costuri politice şi pentru a-i afecta credibilitatea. Atât credibilitatea primarului cât şi a PNL, partidul care conduce orașul şi care are majoritate în consiliul local. Totul pentru a favoriza o mega escrocherie a unui privat care doreşte să pună mâna pe gunoaiele Clujului în mod ilegal. Fapt de nepermis!

Faptele publice ale lui Seplecan de a favoriza şi premedita venirea unui privat care să preia ilegal gunoaiele Clujului, coroborat cu sabotarea propriei regii prin demersurile făcute ca aceasta să nu primească avizul de mediu, demonstrează interesul complice cu interesele private ale companiei şi nu cu interesul public.

În acest caz responsabilitatea blocării demarării încă de acum două luni a depozitului temporar îi aparține doar lui Seplecan. A preferat să blocheze RADPPP prin diferite mașinațiuni şi să pregătească terenul pentru un privat, într-un demers iresponsabil şi interesat.

A determinat, prin sabotarea primăriei Cluj-Napoca, creșterea prețului gunoaielor cu scopul de a discredita instituţia şi de a-i afecta credibilitatea. Într-un joc politic periculos care nu are nimic cu interesul public, ci cu interesul privat al celor care se află în spatele afacerii cu gunoaie.

Asta explică încercarea de a bloca realizarea unui depozit temporar pe un teren proprietate de stat şi aducerea prin discuții secrete de două luni, a unei firme care şi-a cumpărat teren şi utilaje, ceea ce demonstrează că a avut garanția că va pune mâna pe gunoaiele Clujului.

A adus în mod voit, premeditat, lucrurile într-un blocaj periculos, pentru a crea premisele venirii privatului salvator, în mod ilegal. Un gest de o gravitate fără precedent, iresponsabil care afectează bugetul fiecărui clujean.

În curând, nici o comună nu va avea unde depozita gunoaiele ceea ce va crea o problema uriașă şi fără ieșire. Responsabilitatea îi aparține lui Seplecan care de două luni a sabotat propria regie RAADPP pentru a nu realiza depozitul temporar, făcând combinații în secret, fără mandat din partea consiliului județean, cu o firma privată. Fapt de o gravitate extremă.

Apărând interesul privat al unei firme şi nu interesul public, negociind în secret cu aceasta, Seplecan a blocat practic de două luni realizarea depozitului provizoriu şi aducând județul Cluj în mod iresponsabil într-o situaţie fără ieșire. Şi cu pagube uriașe în buzunarul fiecărui clujean.

Orice zi în care Seplecan conduce incompetent şi iresponsabil Consiliul Judeţean Cluj însemna blocarea proiectelor județului Cluj şi afectează în mod grav interesele cetățenilor județului Cluj, imaginea şi credibilitatea noului PNL.

Pentru acestea, Seplecan trebuie să demisioneze de la conducerea Consiliului Judeţean.

Consilierii județeni sunt oameni responsabili care nu-l mai pot gira prin votul lor.

Solicit demisia de urgenţă!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.