Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL sesizează CCR! Motivul: SUPERIMUNITATEA judecătorilor Curții Constituționale

PNL

PNL va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la modificările aduse Legii 97/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR, prin care a fost instituit "un nou regim" al imunităţii judecătorilor constituţionali, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionel Dancă.

"Partidul Național Liberal va sesiza Curtea Constituțională cu privire la modificările aduse Legii 97/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale prin care a fost instituit un nou regim al imunității judecătorilor CCR.

Citește și: Ieșire VIOLENTĂ a Elenei Udrea, după declarațiile făcute de Kovesi! „Nu mi-a trecut prin cap să filmez gențile cu bani”

Observăm faptul că majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR a adoptat o conduită legislativă prin care urmărește ademenirea unor importante categorii profesionale cu privilegii de tipul superimunităților. Amintim, în acest context, adoptarea unui amendament similar în cadrul dezbaterilor pentru modificarea Legilor Justiției pentru instituirea unui regim de imunități în cazul magistraților.

Facem mențiunea că nu a existat nicio revendicare publică din partea judecătorilor Curții Constituționale cu privire la acest subiect al imunităților. Pe cale de consecință, considerăm că majoritatea PSD-ALDE-UDMR urmărește să-i facă părtași, împotriva voinței lor, pe judecătorii Curții Constituționale în campania desfășurată în ultima perioadă pentru alterarea principiului egalității în fața legii.

Citește și: Creșterea economică STIMULEAZĂ angajatorii! Cine va crea mii de locuri de muncă în acest an

În acest sens, PNL va acționa prin instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a aduce în fața judecătorilor CCR această speță.

Avem încredere că membrii Curții Constituționale se vor delimita de astfel de acțiuni toxice și nu vor judeca în baza eventualelor avantaje, ci a literei și spiritului Constituției, dovedindu-și imparțialitatea, echilibrul și corectitudinea.", afirmă el.

Citește și: Legea este în Parlament! Cine se va putea pensiona de la 45 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.