Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL și PMP s-au înțeles pe data alegerilor locale. Discuții au fost și pe alegerile parlamentare

PMP
Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, s-a întâlnit joi dimineață cu premierul Ludovic Orban, lider PNL. Discuția are loc în contextul deciziei CCR privind organizarea alegerilor. Concluzia la care s-a ajuns între cei doi lideri de partid este ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie, iar cele parlamentare în primul weekend din luna decembrie.

Citește și: Ministrul Sănătății anunță când ar putea izbucni al doilea val de coronavirus

”M-am întâlnit în această dimineață cu premierul Ludovic Orban. În urma deciziei Curții Constiuționale,  i-am propus, iar domnia sa a agreat, ca alegerile locale să aibă loc pe data de 27 septembrie, iar cele parlamentare pe 6 decembrie, în primul week-end din lună”, a spus Eugen Tomac, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Liderul PMP punctează că „este nevoie de o lege” care să clarifice organizarea viitoarelor alegeri.

Citește și: OFICIAL - CCR explică decizia referitoare la alegerile locale. Cum a reuşit Guvernul să-şi conteste propria ordonanţă

CCR explică, într-un comunicat de presă, deciziile prin care a declarat neconstituţionale atât legea promovată de PSD privind prelungirea mandatelor aleşilor locali, cât şi ordonanţa de urgenţă a guvernului cu acelaşi obiect. Legea adoptată de Parlament este neconstituţionale din motive extrinseci, mai exact pentru că la momentul adoptării era în vigoare ordonanţa cu acelaşi obiect, ceea ce a generat un paralelism legislativ. Pe de altă parte, Guvernul a contestat la CCR legea de încuviinţare a ordonanţei de urgenţă privind prelungirea mandatelor aleşilor locali. Însă legea de încuviinţare şi ordonanţa de urgenţă fac corp comun, astfel că judecătorii constituţionali s-au pronunţat şi asupra textului ordonanţei, constatând că Guvernul nu avea dreptul să ia o asemenea decizie prin OUG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.