Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL și PSD se războiesc pe anticipate - Orban, virulent după anunțul lui Ciolacu: 'Asta este o atitudine de boicot, o atitudine absurdă'

Facebook
ludovic orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a criticat, joi, intenţia PSD de a elabora un proiect de lege privind votul în diaspora, arătând că social-democraţii ar putea să aducă, în schimb, amendamente ordonanţei de urgenţă privind alegerile anticipate.

"De ce să mai depună un proiect de lege, în loc să susţină amendamente de îmbunătăţire a ordonanţei? Asta este o atitudine de boicot, o atitudine absurdă. Am adoptat această ordonanţă de urgenţă pentru că era indispensabilă pentru reglementarea alegerilor anticipate. În vechea lege, adoptată în 2015, care reglementează alegerile parlamentare, nu a fost prevăzută situaţia alegerilor parlamentare anticipate. Sigur că, pe lângă reglementarea situaţiei alegerilor anticipate, am introdus elemente care, din punctul nostru de vedere, sunt elemente care întăresc democraţia, asigură exercitarea dreptului de vot în condiţii mai bune, cum ar fi introducerea şi la alegerile parlamentare a prevederilor care au asigurat votul în bune condiţii al cetăţenilor români din diaspora la alegerile prezidenţiale, deci am introdus şi la alegerile parlamentare aceleaşi condiţii de vot", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă.

Victor Ciutacu, reacție FULGER după ce Iohannis a numit noi șefi la DNA, DIICOT și PG: 'I-a păsat cât mă afectează pe mine flegmele acoperiților'


El a adăugat că, prin această OUG, se măreşte reprezentativitatea pentru diaspora şi se oferă posibilitatea va românii să voteze în orice secţie.

"Am mărit reprezentarea cetăţenilor români din diaspora pe baza unor date evidente pe care le avem - au votat un milion de români în diaspora; sunt peste 800.000 de români înregistraţi oficial şi am dublat numărul de parlamentari pentru diaspora. De asemenea, am prevăzut posibilitatea pentru fiecare cetăţean să voteze în orice secţie de votare. De fapt, am readus, am reintrodus această prevedere, că această prevedere a existat după 1992", a spus Ludovic Orban.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că ordonanţa de urgenţă privind alegerile anticipate conţine prevederi neconstituţionale şi antidemocratice. PSD va avea discuţii cu liderii UDMR, Pro România şi ALDE pentru a decide modalitatea de abordare în Parlament a acestei ordonanţe, a informat el. Ciolacu a precizat că PSD va depune, în schimb, un proiect de lege care se referă la votul din diaspora, menţionând că nu are nicio problemă cu dublarea numărului de parlamentari pentru această circumscripţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.