Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL solicită anchetarea lui Aurelian Bădulescu, după imaginea editată cu Klaus Iohannis

Facebook
pnl

Liberalii cer PSD să-l excludă din partid, de urgență, pe Aurelian Bădulescu și să se delimiteze de atacurile acestuia la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce a postat o fotografie editată în care șeful statului apare prezentat ca Adolf Hitler. De asemenea, PNL solicită organelor abilitate să se sesizeze cu privire eventualele fapte penale săvârșite de Aurelian Bădulescu, în raport cu legile privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

Citește și: Economistul-șef BNR propune tăierea salariilor bugetarilor cu 20%: Înghețarea nu ar fi suficientă în 2021

„Atacurile suburbane ale unor reprezentanți ai PSD la adresa președintelui Klaus Iohannis sunt revoltătoare și depășesc orice limită a polemicii politice, aducând atingere demnității umane prin retorica degradantă promovată. Astăzi a fost rândul fostului viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, să lanseze pe o rețea de socializare o imagine abjectă, în care sunt folosite simboluri care aparțin unui regim dictatorial și criminal din istoria Europei”, transmit liberalii.

PNL somează conducerea PSD să ia de urgență decizia de excludere din partid a lui Aurelian Bădulescu și să se delimiteze explicit și fără echivoc de mesajele promovate de acesta.

În cazul în care reprezentanții PSD nu se delimitează de mesajele fostului viceprimar este clar că aceasta este, de fapt, o temă explicită a campaniei PSD, singura modalitate în care social-democrații sunt capabili să desfășoare competiția electorală. De asemenea, solicităm organelor abilitate să se sesizeze cu privire eventualele fapte penale săvârșite de Aurelian Bădulescu, precum și de alți reprezentanți ai PSD care au distribuit mesajele acestuia de pe o pagină de socializare, în raport cu prevederile Legii 217/2015 și a OUG 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”, conchide comunicatul PNL.

Aurelian Bădulescu a postat pe Facebook o fotografie editată în care Klaus Iohannis apare prezentat ca Adolf Hitler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.