Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL solicită ministrului Educației să rectifice calendarul examenelor naţionale din noul an şcolar

PNL

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu i-a solicitat, vineri, ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, să rectifice calendarul examenelor naţionale din noul an şcolar, în condiţiile în care cursurile se suprapun cu examenele. 

"Ministerul Educaţiei continuă şirul bâlbelor de început de an şcolar. Numeroşi profesori au sesizat disfuncţionalităţi în privinţa organizării calendarului de examene naţionale. Pentru ciclul primar şi gimnazial, semestrul II se încheie pe 15 iunie 2018, dar evaluarea naţională se desfăşoară pe 11, 13 şi 14 iunie. De asemenea, evaluările competenţelor din cadrul examenului de bacalaureat se desfăşoară în perioada 12-22 februarie. După cum se poate observa, toate aceste examene se suprapun cu perioada de cursuri pentru clasele neterminale. În aceste condiţii, aş vrea să îl întreb pe ministrul Liviu Pop cum se vor desfăşura cursurile având în vedere că este nevoie de săli de curs libere pentru examene, dar şi de profesori supraveghetori şi corectori? Îi solicit ministrului Educaţiei, Liviu Pop, să soluţioneze de urgenţă această problemă şi să rectifice calendarul examenelor naţionale din noul an şcolar", susţine Leoreanu, conform unui comunicat remis vineri AGERPRES

Totodată, vicepreşedintele PNL îi cere ministrului Pop să renunţe de urgenţă "la toate deciziile de politizare" a sistemului de educaţie. 

"La începutul verii, tot guvernarea PSD a decis schimbarea metodologiei pentru directorii de şcoli, astfel încât să poată fi numite în funcţiile de director sau director adjunct şi persoanele care au picat examenul pentru ocuparea funcţiei. Astfel, am ajuns în situaţia în care politrucii PSD- care nu au dovedit minime competenţe pentru a conduce o şcoală- au putut fi repuşi în funcţii. Toate aceste elemente arată că învăţământul este într-un mare pericol - guvernarea PSD şi ministrul Liviu Pop trebuie să renunţe de urgenţă la toate deciziile de politizare a sistemului!", mai afirmă vicepreşedintele PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.