Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL somează Guvernul să trimită în regim de urgență la Comisia Europeană cererea de finanțare pentru construirea Autostrăzii Iași – Tg. Mureș

autostrada reparata

Proiectul de lege pentru construirea Autostrăzii Unirii Iași – Tg. Mureș, care a fost promovat și susținut de 30 de parlamentari ai Partidului Național Liberal, a primit marți raport favorabil în Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților, condusă de liberalul Lucian Bode.

În calitate de co-inițiatori, deputații liberali Laurențiu Leoreanu și Marius Bodea au susținut necesitatea adoptării acestei măsuri excepționale pe cale parlamentară, determinată de situația disperată în care se află Moldova din punct de vedere al conexiunii cu Vestul României și cu Europa.

„În ultimii ani, nici un ministru al Transporturilor nu a prevăzut bani în buget pentru construirea autostrăzii Iași – Tg. Mureș și deși reprezentanții Comisiei Europene au afirmat de nenumărate ori că sunt bani în bugetul Uniunii Europene pentru acest obiectiv de investiții Guvernul refuză să trimită o solicitare de finanțare în acest sens. În aceste condiții, parlamentarii Partidului Național Liberal consideră că se impune prioritizarea construcției Autostrăzii Unirii care leagă Estul de Vestul României printr-un proiect de lege asumat de toate partidele parlamentare. Din păcate, guvernarea PSD – ALDE continuă să refuze și să saboteze construcția autostrăzii Iași – Tg. Mureș deoarece chiar în punctul de vedere al Guvernului trimis Parlamentului se afirmă în mod clar că «nu susține această propunere legislativă»”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Partidul Național Liberal a somat din nou Guvernul să trimită în regim de urgență la Comisia Europeană cererea de finanțare din bani europeni pentru construirea autostrăzii Iași – Tg. Mureș, „un proiect strategic pentru România și Europa”, concluzionează liberalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.