Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL speră până în ultimul moment: Siegfried Mureşan, explicaţii după votul care a făcut-o praf pe Kovesi

Inquam Photos/Octav Ganea
Kovesi la bilant DNA

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, unul dintre principalii susţinători ai canddaturii lui Kovesi la funcţia de procuror-şef al Parchetului European, susţine că votul pierdut categoric, miercuri, de fosta şefă a DNA nu are nicio însemnătate. Potrivit acestuia, Kovesi îşi păstrează şansele în Parlamentul European.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii americani, concluzie-surpriză: Băutura care previne pierderea auzului

"Votul indicativ dat ieri în Consiliu în cazul procedurii de selecție a Procurorului European nu are nicio însemnătate pentru audierea și votul care vor avea loc în Parlamentul European pe 26 februarie. Parlamentul European nu este o anexă a Consiliului. Vom ține audierea și vom face propria evaluare noastră.

De multe ori în procesul legislativ rezultatul final diferă de ceea ce a vrut Consiliul la început. Eu am văzut-o cu ochii mei anul trecut când am negociat întreg bugetul Uniunii Europene ca negociator șef al Parlamentului European. Consiliul a vrut un buget mai mic decât proiectul de buget propus de Comisie. Parlamentul a vrut un buget mai mare decât proiectul de buget propus inițial de Comisie. Rezultatul pe care l-am negociat eu a fost un buget mai mare, adică așa cum a vrut Parlamentul, nu cum a vrut Consiliul", scrie Mureşan pe Facebook.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european. În urma votului reprezentanţilor statelor membre UE, Jean-François Bohnert, din Franţa, a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să ştii despre sucul de roşii: Cum ajută sănătatea şi care sunt riscurile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.