Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Tăriceanu să se retragă din funcție

mihai voicu

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu susține că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, trebuie să se retragă din funcție având în vedere că este urmărit penal.

"Mie mi se pare incredibil că un demnitar aflat în această poziție se încăpățânează să rămână în funcție vizavi de situația domnului Tăriceanu. (...) Este însă important pentru Senat, pentru Parlamentul României și pentru noi toți, pentru democrație în ultimă instanță, ca domnul Tăriceanu să se retragă din funcție. Este incredibil. Căutați orice exemplu din lumea civilizată și nu veți găsi pe nimeni aflat în această situație să rămână în funcție", a afirmat miercuri, potrivit Agerpres, Mihai Voicu.

El a explicat că procedura de revocare a președintelui Senatului ar putea fi mai greoaie, dar că trebuie să prevaleze "gestul politic din partea domnului Tăriceanu".

"Nu-i doresc rău domnului Tăriceanu. Personal chiar regret că se află într-o situație extrem de neplăcută. Nu are importanță persoana. Parlamentul și așa este la o cotă extrem de scăzută în încrederea publicului și nu cred că ajută ca un președinte de Senat aflat în situația de a fi urmărit penal să rămână în funcție. Nu înseamnă vinovăție sau nevinovăție absolut deloc ceea ce spun. Regret că dl Tăriceanu este compromis public din cauza unor persoane dubioase cum ar fi Truică sau prințul Paul. Nu știu ce s-a întâmplat acolo și nu e treaba mea să știu. (...) Procedura de revocare e o chestiune pe care va trebui să o discutăm între noi după alegeri. În acest moment, Senatul nu se află în sesiune de plen și evident că procedura ar putea fi mai greoaie, dar până una — alta trebuie să existe gestul politic din partea domnului Tăriceanu", a adăugat Voicu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.