Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calculele din PNL: Majorarea cotei TVA cu un procent duce la creşterea cu 0,5% a inflaţiei şi scăderea cu 0,1% a economiei

businessmagazin.ro
taxe impozit rate

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marți la Parlament că în discuţiile pe care le-a avut cu ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, nu era o opţiune a creşterii TVA deoarece orice creșterea a TVA cu un punct procentual duce la creşterea inflaţiei şi scădere economică.

„Nu am discutat cu Marcel Boloş astăzi. Ieri când am discutat era această opţiune de a nu creşte TVA”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Chestionat dacă o creştere a TVA ar aduce dezechilibre, liderul PNL a răspuns: „Creşterea TVA este o măsură care trebuie privită, nu doar din perspectiva colectărilor de fonduri la buget, ci din perspectiva efectelor pe care le poate produce în economie şi am înţeles că orice punct de TVA duce la creşterea cu 0,5% a inflaţiei şi o scădere cu 0,1% a economiei”.

„Ca atare, trebuie văzut şi ei sunt specialiştii care trebuie să ne spună care dintre măsuri este cea mai potrivită pentru noi. Un lucru este cert, după datele publicate de instituţiile de statistică şi din România şi cele europene, rezultă clar că România are un echilibru economic, şi-a menţinut o creştere, a menţinut investiţiile şi au crescut investiţiile şi pe semestrul 1. Ca atare, măsurile fiscale pe care le luăm trebuie să fie de o aşa natură încât să protejăm acest trend de stabilitate economică, să protejăm mediul de afacaeri, să protejăm investiţiile”, a completat Ciucă.

Vouchere de vacanță și supraimpozitarea băncilor

Despre voucherele de vacanţă, Nicolae Ciucă a explicat că în discuţiile politice pe care le-a avut a fost agreată menţinerea acestora pe anumite niveluri de salarizare.

„Discuţiile pe care le-am avut la nivel politic au mers către direcţia menţinerii voucherelor de vacanţă pe anumite niveluri de salarizare”, a declarat Ciucă, întrebat dacă voucherele de vacanţă ar putea să nu mai fie acordate de anul viitor.

Referitor la supraimpozitarea băncilor, Ciucă a precizat că nu ştie dacă a rămas în discuţie acest lucru, fiind „o chestiune care trebuia clarificată tehnic”.

Acesta a adăugat că săptămâna viitoare trebuie ca liderii coaliţiei să vină cu o decizie finală, asumată printr-o ordonanţă de urgenţă care să poată fi depusă în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.