Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL va solicita comisie de ancheta în cazul Rompetrol

rompetrol

PNL va solicita comisie de ancheta în cazul Rompetrol, a anuntat luni prim-vicepresedintele liberalilor Mihai-Razvan Ungureanu.

'Vom solicita, în cel mai scurt timp, instituirea unei comisii de ancheta la nivelul Comisiei de buget-finante pe chestiunea Rompetrol, pe care o consideram o mega escrocherie a deceniului de conducere PSD-ista', a spus Ungureanu, într-o conferinta de presa, dupa sedinta Comisiei de unificare a PNL.

El a aratat ca în 2000, când Rompetrol a fost achizitionata de Dinu Patriciu, compania avea datorii de 700 milioane de dolari, iar în 2003 Guvernul Nastase a creditat-o cu 660 milioane de dolari pentru rafinaria Petromidia, stergând aceste datorii.

Ungureanu a mai precizat ca în 2013 a fost încheiat un memorandum între Guvern si KazMunayGas prin care s-a aprobat pierderea a 400 milioane de dolari contra unei promisiuni de investitii de peste 1 miliard de dolari fara clauze punitive. Liberalul a spus ca prin acest memorandum recuperarea datoriei Rompetrol a devenit imposibila.

'În momentul de fata suntem complet perdanti în chestiunea Rompetrol fara investitiile promise si fara nicio actiune din partea statului în raport cu aceasta enorma escrocherie a deceniului', a afirmat Ungureanu.

El a subliniat ca este nevoie de o comisie de ancheta care 'sa scoata la iveala neregulile si ilegalitatile acestei afaceri'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.