Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL vrea să strice vacanţa puterii: Strângere de semnături pentru sesiune extraordinară a Parlamentului

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Partidul Național Liberal a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru dezbaterea și respingerea OUG 114/2018, ordonanța lăcomiei, abrogarea sau modificarea legii recursului compensatoriu și dezbaterea și aprobarea bugetului de stat pentru anul 2019. În cazul în care conducerile celor două camere ale Parlamentului refuză să convoace o sesiunea extraordinară, PNL anunţă că demarează strângerea de semnături necesare pentru convocare, la solicitarea unei treimi din numărul total al deputaților și senatorilor, așa cum prevăd Regulamentele celor două Camere și Constitutia Romaniei.

CITEȘTE ȘI: Transpiri în timpul somnului? Ar putea fi semnul unor afecțiuni grave

De asemenea, PNL solicită conducerii celor două Camere ale Parlamentului dezbaterea în procedură de urgență a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.114/2018 și respingerea acestuia. Joi a fost înregistrată la Biroul Permanent al Camerei Deputaților și cel al Senatului această solicitare.

"PNL consideră obligatorie demiterea autorilor ordonanței dezastruoase pentru economia României: Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici.

OUG nr.114/2017, ordonanța lăcomiei Guvernului Dragnea-Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici a produs efecte dezastruoase în toată economia, chiar din primele 2 săptămâni ale anului:

- Cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel din istorie, apăsând direct pe buzunarele românilor;

- Sistemul energetic este aproape în colaps – termocentralele au rămas fără cărbuni și importăm curent electric la prețuri uriașe;

- Băncile străine scot activele din tara ca să nu fie taxate suplimentar, iar băncile românești, care n-au refugiu, sunt puse în genunchi și nevoite sa restrângă creditarea sau sa o scumpească.

- Operatorii de comunicații abandonează toate investițiile planificate în acest an – trecerea la 5G este în pericol", se arată într-un comunicat semnat de prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

CITEȘTE ȘI: Importanţa sucului de merişoare: Te scapă de o problemă intimă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.