Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Podcast care va explora ultimele zile ale lui Maradona lansat de Spotify

Maradona

Spotify a anunţat marţi că va lansa un podcast în şase episoade care va explora ultimele zile ale lui Diego Maradona, al cărui deces, ce a avut loc acum aproape un an în urma unui stop cardiac, a ridicat întrebări cu privire la tratamentul medical primit de fostul mare fotbalist argentinian, scrie Reuters.

Incluzând interviuri nedifuzate până acum cu cei care au fost cei mai apropiaţi de căpitanul naţionalei Argentinei, campioană mondială în 1986, "Ultimele zile ale lui Maradona" va fi lansat pe 23 noiembrie, cu două zile înaintea comemorării morţii fostului jucător.

Într-o premieră pentru Spotify, şase adaptări ale podcastului în diferite limbi, fiecare cu gazda sa, vor fi lansate simultan pentru o audienţă globală. Thierry Henry, campion mondial în 1998, va fi gazda versiunilor în engleză şi franceză.

Vor exista de asemenea versiuni în italiană şi portugheză şi două în spaniolă, una destinată Spaniei şi cealaltă Americii Latine.

Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit la 60 de ani în urma unui stop cardiac, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Autopsia fostului campion mondial a indicat că decesul a intervenit ca urmare ''a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate". La inimă s-a descoperit că suferea de o cardiomiopatie dilatată.

El se afla în convalescenţă la o reşedinţă privată sub supervizarea unei echipe medicale de şapte persoane, care a fost audiată de justiţia argentiniană în cadrul unei anchete pentru "omucidere involuntară cu circumstanţe agravante", deschisă pentru a determina dacă fostul star al fotbalului a fost "abandonat" unei lente agonii, în lipsa unui tratament adecvat.

Justiţia penală argentiniană a pus sub acuzare şapte persoane pentru omor din culpă şi posibilă tentativă de omor, delict care prevede o sentinţă între 8 şi 25 ani de închisoare, căutând să stabilească dacă îngrijirea fostului antrenor a fost deficitară şi dacă nu s-a apelat la toate mijloacele necesare pentru a-i preveni moartea, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.