Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Podgorica, Belgrad şi Skopje INTERZIC accesul la slujba de Paște

paste

Muntenegru intenţionează să întărească interdicţia asupra adunărilor publice în perioada Paştelui ortodox din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat marţi şeful forţelor de poliţie Veselin Veljovic, citat de dpa.

"Poliţia se va asigura că măsurile luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt respectate. Slujbele religioase vor avea loc fără prezenţa credincioşilor", a scris pe Twitter direcţia de poliţie muntenegreană, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: ‘Nu e sfârșitul lumii! Aceasta pandemie va trece. Încurajam instaurarea unor regimuri autoritare care ne vor încalcă drepturile’- Vasile Astărăstoae

Poliţia "va împiedica cu forţa pe oricine încearcă să pericliteze sănătatea publică", se arată în postarea pe Twitter.

Şeful Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, episcopul Amfilohije, a fost reţinut pentru scurt timp duminică împreună cu mai mulţi preoţi, pentru încălcarea interdicţiei privind adunările publice.

Citește și: VIDEO: Gabriela Firea și Florentin Pandele se roagă pentru ‘însănătoșirea bolnavilor și ocrotirea tuturor’

Biserica Ortodoxă Sârbă este cel mai mare grup religios din Muntenegru şi este văzută ca o modalitate pentru Serbia de a influenţa ţara.

Dar chiar şi guvernul Serbiei a refuzat marţi o cerere din partea Bisericii de a permite o pauză în interdicţia de circulaţie de 60 de ore stabilită pentru weekend, pentru a permite credincioşilor să participe la slujbă duminică, când se sărbătoreşte Paştele în calendarul ortodox.

Principalul epidemiolog sârb, Predrag Kon, a declarat într-o conferinţă de presă cotidiană că pledoaria Bisericii "neagă tot ce încearcă să facă (Serbia) pentru a salva vieţile oamenilor".

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

Macedonia de Nord, unde creştinii aparţin de asemenea în principal Bisericii Ortodoxe Sârbe, a impus la rândul său o interdicţie de deplasare în weekend şi a interzis explicit oamenilor să se adune pentru slujbe religioase.

Interdicţia din Macedonia de Nord urmează să dureze chiar mai mult decât în Serbia, începând de joi după-amiază şi până marţi dimineaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.